Ohita valikko
Nuoret

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kesätyöhaku päättyi: päiväkoti- ja puistotyöt houkuttelivat hakijoita

Julkaistu: 4.3.2020

Vaasan kaupungin kesätyöhakuun tuli yhteensä 1615 hakemusta: hakijamäärä kasvoi noin sadalla hakijalla viime vuodesta. Tutut suosikit pitivät pintansa myös tänä vuonna.

Vaasan kaupungilla oli neljä erillistä hakua: 14–15-vuotiaille, 16–17-vuotiaille ja 18–24-vuotiaille, lisäksi vammais- ja erityisnuorille oli oma hakunsa. Tarjolla oli kaikkiaan noin 390 kesätyöpaikkaa ja 60 eri tehtävää.

Eniten hakemuksia tuli seuraaviin tehtäviin: päiväkotityöntekijä (425 hakijaa), puistotyöntekijä (319 hakijaa), liikuntaleirien apuohjaaja (107 hakijaa), toimistosihteeri (41 hakijaa) ja viestintäassistentti (37 hakijaa).

– Päiväkoti- ja puistotyöt ovat perinteisesti olleet ylivoimaisesti suosituimpia työpaikkoja. Hienoa, että kyselijöitä ja mielenkiintoa kaupungin kesätöihin riitti ja hakijamäärä jopa kasvoi viime vuodesta, kertoo työvoimasuunnittelija Jaana Oba.

Kesätöihin valituille ilmoitetaan valinnasta 20.3. mennessä. Myös ne, jotka eivät saaneet kesätyötä, saavat tiedon päätöksestä sähköpostitse viimeistään 10.4.

– Vammaisten ja erityisnuorten osalta valinnat tehdään toukokuussa, kun kesätyövalmentaja aloittaa työssään. Kesätyövalmentaja ottaa yhteyttä hakijoihin henkilökohtaisesti: jokaisen hakijan osaaminen sekä toiveet huomioidaan ja nuorelle räätälöidään mielekäs tehtäväkokonaisuus, Oba sanoo.

Kesäduuniseteliä voi hakea huhtikuussa

Mikäli kesätyöpaikka jää varsinaisessa haussa saamatta, on hakijalla yhdessä yrityksen tai yhdistyksen kanssa mahdollisuus hakea kesäduuniseteliä 1. – 30.4. välisenä aikana. Seteliä voi hakea Vaasan kaupungin sähköisessä asioinnissa https://asiointi.vaasa.fi/.

Kesäduunisetelin avulla yritys tai yhdistys voi työllistää 15 vuotta täyttäneen alle 30-vuotiaan henkilön. Kaupunki jakaa 70 kesäduuniseteliä.

– Kannattaa olla nopea, mikäli haluaa hyödyntää jopa 500 euron arvoisen tuen kesätyöntekijän palkkaamiseksi, muistuttaa Oba.

Tietoa kesäduunisetelistä: vaasa.fi/kesätyö

Hoitajien haku jatkuu 30.4. saakka

Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveystoimessa on tarjolla monipuolisia kesätöitä lähihoitajille, sairaanhoitajille, sosionomeille, terveydenhoitajille ja fysioterapeuteille sekä alan opiskelijoille. Hakeminen tapahtuu 30.4. mennessä Kuntarekryn sivuilla osoitteessa kuntarekry.fi.

– Osaavia hoitajia tarvitaan jatkuvasti: haastattelemme ja teemme valintoja sen vuoksi jo hakuajan aikana. Vielä ehtii hyvin hakea, kannustaa Anne Lindell kaupungin rekrytointipalveluista.