Ohita valikko
Satu Rämö
Satu Rämö. Kuvaaja: Björgvin Hilmarsson.

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Keväällä viisi kirjailijavierasta Draama-salissa

Julkaistu: 6.3.2023

Vaasan kaupunginkirjasto järjestää kevään aikana kirjailijavierailuja pääkirjaston Draama-salissa. Kirjailijat ovat Kale Puonti, Mikaela Nykvist, Ann-Luise Bertell, J.S. Meresmaa sekä Satu Rämö.

Kale (Kalevi) Puonti esiintyy Draama-salissa maanantaina 13.3.2023 klo 17.30–18.30. Puonti toimi yli 30 vuotta Helsingissä huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa. Hänen Pasilan Myrkky-rikosromaanisarjansa viides osa, Fadi julkaistiin tammikuussa. Kirjoista on suunnitteilla myös TV-sarja. Viime vuonna ilmestyi tietokirja Satu: alamaailman rautarouva.

Esiintymisensä aikana Kale Puonti kertoo muun muassa siitä, miten hänen kirjansa ovat syntyneet sekä miten kirja taittuu TV-sarjaksi. Puonti tunnetaan myös MTV:n suositun Rikospaikka-ohjelman vakiokasvona sekä musiikkipiireissä, sillä hän säveltänyt, sanoittanut, tuottanut ja julkaissut vuosien varrella monia albumeita. Esitys on suomenkielinen.

Vaasaan sijoittuvia sukutarinoita

Suomenruotsalainen kirjailija Mikaela Nykvist kertoo torstaina 23.3.2023 klo 18–20 uudesta kirjasarjastaan. Monteliuksen perheen tarina alkaa vuodesta 1901 ja sijoittuu Vaasaan. Aikaisemmin häneltä ilmestyneessä Runsor-trilogiassa seurataan yhden suvun vaiheita läpi Vaasan palon ja suurten nälkävuosien 1800-luvulla.

Viime vuonna Nykvistilta ilmestyi kirja Kerstins bok, joka kertoo pienessä pohjalaiskylässä asuvan naisen ja tämän lasten tarinan 1900-luvulla ennen ja jälkeen sodan. Kirja kuuluu sarjaan Allt handlar om barnen. Esitys on ruotsinkielinen. Tilaisuudessa on mahdollista ostaa Nykvistin kirjoja.

Hildur-dekkarisarjan luoja toukokuussa

Huhtikuussa Draama-salissa esiintyvät suomenruotsalainen näyttelijä, kirjailija ja ohjaaja Ann-Luise Bertell torstaina 13.4.2023 klo 18-19 sekä fantasia- ja scifikirjoistaan tunnettu J.S. Meresmaa tiistaina 25.4.2023 klo 18-19. Bertellin ja Meresmaan vierailut ovat osa hanketta Lukeminen sujuu, arki sujuu.

Islantilais-suomalaisen kirjailija Satu Rämön Islantiin sijoittuva nordic blue-dekkarisarjan ensimmäinen osa Hildur oli yksi viime vuoden puhutuimpia.  Maaliskuussa ilmestyvä toinen osa Rósa & Björk jatkaa sarjaa,  jossa on ripaus islantilaista mystiikkaa. Rämö kertoo teoksistaan keskiviikkona 10.5.2023 klo 17.30.