Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Vaasan kaupunginorkesteri

Kevät 2022 – Konsertteja moneen eri musiikkimakuun ja kausikortin paluu!

Julkaistu: 2.12.2021

Vaasan kaupunginorkesterin kevät on yhdistelmä klassisen musiikin tuttuja helmiä ja uusia löydöksiä. Lisänä ripaus rokkia, jazzin svengiä ja esiintyjinä niin kansainvälisiä tähtivieraita kuin paikallisia nuoria lupauksia.

Orkesterin kevätohjelmistossa romantiikan ajan musiikki nostaa päätään. Keväällä kuulemme niin Brahmsia kuin Schubertia, ja heidän rinnalleen nostamme myös samalla aikakaudella eläneitä säveltäjänaisia. Tämä tarkoittaa yleisölle uusia tuttavuuksia, kuten Ingeborg von Bronsart ja Amanda Maier-Röntgen, hieman tunnetumman Clara Schumannin lisäksi.

 

Koska matkustaminen on jälleen mahdollista, olemme satsanneet myös nimekkäisiin kansainvälisiin solisteihin. Orkesteri saa vieraakseen mm. pianisti Alasdair Beatsonin, viulisti Liza Ferschtmanin ja mezzosopraano Angelica Kirchschlagerin. Triplaroolissa säveltäjä-pianisti-kapellimestarina Vaasan kaupunginorkesterin kanssa lavalle astuu pitkästä aikaa myös Olli Mustonen.

 

Ilman kapellimestaria orkesteri soittaa riemukkaan Vivaldiana-ohjelman liidaajanaan Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, vanhan musiikin spesialisti. Konsertin solisteina pääsevät loistamaan oman orkesterimme soittajat. Pedagogista yhteistyötä edustaa yhteisprojekti paikallisten musiikkiopistojen kanssa. Tässä konsertissa oppilaat pääsevät soittamaan rinta rinnan ammattilaisten kanssa.

 

Ohjelmistossa kuulemme myös rokkia, kun Vaasan ja Seinäjoen orkesterit soittavat yhdessä Miljoonasade-yhtyeen kanssa Ritzissä. Vapun korkkaamme alkaneeksi aatonaattona jazzin tahdissa Erik Lindströmin 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Tarkempi ohjelmisto ja liput: Kevään 2022 konsertit sekä  NetTicket.fi

Kausikortin paluu

Joulukuun alusta alkaen myynnissä oleva kausikortti GRANDE kattaa kaikki kevätkauden 10 konserttia 30.1.-8.5. välisenä aikana. Joulukuun ajan kausikortti on saatavilla erityisen edulliseen tarjoushintaan!

 

GRANDE, sisältää: 8 konserttia & 2 kamarikonserttia 30.1.2022 – 8.5.2022

 

  • GRANDE peruslippu 199€ (1.12.-31.12.2021) norm. 215€
  • GRANDE Eläkeläiset, työttömät, Vaasan kaupungin työntekijät 160€ (1.12.-31.12.2021) norm. 175€
  • GRANDE Opiskelijat, lapset 65 € (1.12.-31.12.2021) norm. 70 €
Tervetuloa konsertteihin!