Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Vasa stadsorkester

Våren 2022 – Konserter för många olika musiksmaker och säsongskorten kommer till salu!

Publicerad: 2.12.2021

Vasa stadsorkesters vår är en kombination av bekanta pärlor och nya fynd inom den klassiska musiken. Med finns också en nypa rock och svängig jazz och artisterna är både internationella stjärngäster och lokala unga talanger.

I orkesterns vårprogram lyfter vi fram musik från romantikens era. I vår får vi alltså lyssna till både Brahms och Schubert men också kvinnliga kompositörer som var samtida med dem. Detta innebär nya bekantskaper för publiken som t.ex. Ingeborg von Bronsart, Amanda Maier-Röntgen och Clara Schumann, som är något mera bekant.

 

Eftersom det är möjligt att resa igen, har vi också bjudit in kända internationella solister. Orkestern kommer att gästas bl.a. av pianisten Alasdair Beatson, violinisten Liza Ferschtman och mezzosopranen Angelica Kirchschlager. Som kompositör, pianist och kapellmästare gästar Olli Mustonen Vasa stadsorkester efter en lång tid.

 

Under ledning av Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, som är specialist på gammal musik, kommer orkesterns att spela det jublande Vivaldiana-programmet. Våra egna orkestermedlemmar briljerar som solister på konserten. Det pedagogiska samarbetet mellan musikinstituten i regionen syntetiseras i ett gemensamt projekt, där eleverna får möjlighet att spela sida vid sida med yrkesmusiker under konserten.

 

Under programmet kommer vi också att få lyssna till rock, när Vasas och Seinäjokis orkestrar spelar tillsammans med Miljoonasade-bandet på Ritz. Vi inleder valbordsfirandet kvällen före valborgsmässoaftonen med jazztakter till ära för Erik Lindströms 100 års jubileum. Mer information om alla konserter i slutet av brevet.

 

Program i detalj och biljetter: Konserter under våren 2022
och NetTicket.fi

Säsongskortet kommer tillbaka

Säsongskortet GRANDE kommer ut till försäljning igen från och med den 1.12. Säsongskortet täcker alla 10 konserterna under våren mellan 30.1-8.5. Under december månad kan man köpa säsongskortet till ett mycket förmånligt pris!

 

GRANDE, innehåller: 8 konserter & 2 kammarkonserter 30.1.2022 – 8.5.2022

 

  • GRANDE normalprisbiljett 199€ (1.12.-31.12.2021) norm. 215€
  • GRANDE Pensionärer, arbetslösa, Vasa stads anställda 160€ (1.12.-31.12.2021) norm. 175€
  • GRANDE Studerande, barn 65 € (1.12.-31.12.2021) norm. 70 €
Välkommen till konserter!