Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kielivalikoima monipuolistuu Vaasan kaupungin InfoFinland -verkkosivulla

Julkaistu: 14.2.2022

Vaasa-tietoutta saa nyt InfoFinland -verkkosivustolta myös venäjäksi, eestiksi, somaliksi, espanjaksi, kiinaksi, persiaksi ja arabiaksi. Vaasan kaupunki liittyi InfoFinland-verkkopalveluun Welcome Steps-hankkeen johdolla viime kesänä ja tähän asti sivut ovat palvelleet suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

InfoFinland www.infofinland.fi palvelee Suomeen muuttoa suunnittelevia, Suomeen jo muuttaneita, viranomaisia sekä Vaasan kaupungilla maahanmuuttajien kanssa työskenteleviä tahoja. Uudet kieliversiot julkaistiin helmikuun alussa, jatkossa arvioidaan niiden tarpeellisuus sekä myös muiden mahdollisten kieliversioiden lisäämisen tarve.

– Kielilisäys mahdollistaa eri kielten tarpeen testauksen Vaasassa. Tarkoitus on seurata sivujen eri kieliversioiden käyttäjämääriä. Tämän perusteella esitetään valittavaksi kielet, joilla on eniten käyttäjiä. Kaikki 10 kieltä eivät todennäköisesti tule säilymään kielivalikoimassa. Samalla pääsemme testaamaan myös, miten paljon resursseja tarvitaan eri kieliversioiden yllä pitämiseen, Welcome Steps -hankkeen projektipäällikkö Jaana Oba kertoo.

Vaasa tiiviisti mukana sivuston kehitystyössä

–  Sivujen julkaisun jälkeen on tehty paljon työtä eri kieliversioiden kääntämisessä ja syöttämisessä julkaisujärjestelmään. Kaikki kieliversiot tuli olla valmiina 31.1.2022 mennessä, sillä InfoFinland uudistuu kevään aikana. Uudistuksen myötä kuntasisällöt ovat helpommin löydettävissä sekä visuaalisuuteen on myös panostettu, Welcome Steps -hankkeen projektityöntekijä Päivi Ilmonen sanoo.

InfoFinland -sivustoa ylläpitää Helsingin kaupunki. Vaasasta saa InfoFinland -sivulta tietoa muassa työelämästä ja yrittäjyydestä, asumisesta, koulutuksesta sekä terveyteen liittyvistä asioista. Vaasasta esiteltäviä teemoja ovat niin ikään kulttuuri, liikunta- ja harrastusmahdollisuudet, luontokohteet sekä yhdistysten toiminta. Vaasan kaupunki on liittynyt InfoFinlandiin sopimuskaudelle 2021-2024.