Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Rakennustyömaa

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kiinteistökonserni selkiyttää kiinteistöjen hallintaa

Julkaistu: 27.4.2021

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 26.4.2021 muun muassa kiinteistökonsernin perustamista.

Vaasan kaupunkikonserniin kuuluu useita toimitiloja ja maa-alueita omistavia yhtiöitä. Koska yhtiörakenne on pirstaleinen, esittää konsernijaosto kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, uuden kiinteistökonsernin perustamista. Suurempi konserni helpottaisi kiinteistöjen hallintaa, rahoitusta, päätöksentekoa ja myyntiä sekä henkilöstön saatavuutta.

Palosaaren Yrityskeskuksesta tulisi yritysjärjestelyjen kautta uuden kiinteistökonsernin emoyhtiö. Kaupungin ja emoyhtiön välisillä osakekaupoilla KiOy Cargo Apron Vaasa, Vaasa Parks Oy Ab, Oy Klemetinkaari ja NLC Vaasa Oy siirtyisivät emoyhtiön tytäryhtiöiksi. Uudelle konserniemolle perustettaisiin oma tytäryhtiö myös Vamian talonrakennus-, maanrakennus- ja autoalan investointihankkeelle. Konsernirakenne mahdollistaa, että kaupunki voisi tulevaisuudessa toteuttaa investointihankkeita konsernin kautta tai siirtää omaisuutta konsernille.

Osakekauppojen suuruudeksi on arvioitu 6 421 000 euroa. Osakekauppa rahoitetaan järjestelyllä, jossa kaupunki myöntää osakekaupan määrää vastaavan pääomalainan konsernin emoyhtiölle. Pääomalainaa mahdollistava kuntalain muutos on tällä hetkellä eduskunnan käsittelyssä ja kuntalain muutoksen arvioidaan astuvan voimaan syksyllä 2021.

Kaupunginvaltuuston hyväksyessä konsernijärjestelyn tapahtuu sen toimeenpano yhtiöiden yhtiökokouksissa.

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen eteenpäin kaupunginvaltuustolle.

Tutustu tarkemmin Vaasan konserniyhteisöihin.

 

Katso esityslistat liitteineen ja pöytäkirjat.
Lue, katso ja kuuntele aiemmat Mitä kaupunginhallitus päätti –jutut.