Ohita valikko
Lapset lukee

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kirjaston uusi lukuhaaste käynnistyy Lainan päivänä 8.2.

Julkaistu: 8.2.2023

Lainan päivänä 8.2. julkaistaan Vaasan kaupunginkirjaston lukuhaaste vuodelle 2023. Luontoon liittyvä lukuhaaste on toteutettu tällä kertaa lukubingon muodossa.

Luonnollisessa lukuhaasteessa luetaan tai kuunnellaan kirjoja, jotka liittyvät tavalla tai toisella luontoon. Kirjan pääosassa voi olla esimerkiksi eläin, siinä suojellaan luontoa tai se käsittelee jotain vuodenaikaa. Bingon saa, kun on täyttänyt neljä ruutua pystyyn, vaakaan tai vinoon.

–Halusimme tehdä lukuhaasteesta sellaisen, että siihen on mahdollisimman helppo tarttua. Jos innostuu, voi täyttää vaikka kaikki bingoruudut, kannustaa ts. palvelupäällikkö Minna Rinta-Valkama Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Pääkirjaston ala-aulaan tulee näyttely haasteeseen sopivista kirjoista, jotka ovat sekä aikuisille että lapsille suunnattuja. Vinkkejä kirjoista voi kysyä myös kirjaston henkilökunnalta.

–Lukuhaasteen tavoitteena on lisätä lukuiloa ja tuoda lukemiseen vaihtelua sekä saada ihmiset tarttumaan kirjoihin, joita he eivät ehkä muuten lukisi, kertoo Rinta-Valkama.

Luonnollinen lukuhaaste on voimassa 31.12.2023 saakka. Lomakkeen voi ladata kirjaston verkkosivuilta. Halutessasi voit palauttaa bingolomakkeen mihin tahansa kirjaston toimipisteeseen siihen mennessä. Lomakkeen palauttaneet osallistuvat arvontaan.