Förbigå menyn
Barn läser

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Bibliotekets nya läsutmaning inleds på Lånedagen 8.2

Publicerad: 8.2.2023

På Lånedagen 8.2 publiceras Vasa stadsbiblioteks läsutmaning 2023. Läsutmaningen är relaterad till naturen och genomförs i form av läsbingo.

I den naturbetonade läsutmaningen läser man eller lyssnar på böcker som på ett eller annat sätt hör ihop med naturen. Bokens huvudkaraktär kan till exempel vara ett djur, handla om att skydda naturen eller någon årstid.  Man får bingo när man har fyllt i fyra rutor i rad lodrätt, vågrätt eller snett över.

– Vi ville göra det så lätt som möjligt att delta i läsutmaningen.  Om man blir riktigt ivrig så kan man fast fylla alla bingorutor uppmuntrar tf servicechef Minna Rinta-Valkama vid Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

I huvudbibliotekets entréhall i nedre våningen visas en utställning av böcker som lämpar sig för utmaningen, både sådana som riktar sig till vuxna och barn.  Tips på böcker kan också fås av personalen på biblioteket.

– Avsikten med läsutmaningen är att öka läsglädjen och tillföra variation till läsningen samt få människorna att välja böcker som de kanske annars inte skulle läsa, berättar Rinta-Valkama.

Den naturbetonade läsutmaningen är i kraft till 31.12.2023. Blanketten kan laddas ner på bibliotekets hemsida. Du kan lämna in din bingokupong till vilket bibliotek som helst till dess. De som lämnat in sina bingokuponger deltar i en utlottning.