Ohita valikko
Kirkkopuistikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kirkkopuistikon pyöräilyväylät valmiit

Julkaistu: 2.12.2019

Vaasa sai Kirkkopuistikon uusien pyöräilyväylien rakentamiseen valtion investointitukea 238 230 euroa. Erilliset pyöräilyväylät parantavat turvallisuutta ja sujuvoittavat kulkemista.

Kirkkopuistikon pyöräilyväylät on nyt rakennettu valmiiksi, ja uudet liikennejärjestelyt ovat käytössä.

– Viime viikolla otettiin käyttöön liikennevaloissa uudet ohjelmat, ja ajoratamaalaukset viimeistellään ensi vuonna, kadunsuunnittelupäällikkö Siri Gröndahl kertoo.

Autoliikenteen sujumiseksi risteysalueille jätettiin kaistat ryhmittymiseen. Kadunvarsipysäköinti säilytettiin alueella.

Talvikunnossapitoon on varauduttu

Kunnossapitopäällikkö Timo Rajalan mukaan väylien leveydet on pyritty toteuttamaan kunnossapidon tarpeet huomioiden.

– Olemme tiedostaneet kunnossapidon haasteet, jos lunta tulee paljon. Tähän pitää panostaa enemmän kuin tavallisen leveän puistikkoväylän ylläpitoon. Tämä on uuden tyyppinen kohde Vaasassa, mutta kokemuksen myötä meillekin muodostuu tähän ne parhaat käytännöt, Rajala sanoo.

Asukkailta toive keskustan pyöräväylien kehittämiseen

Kirkkopuistikolla liikkuu paljon muun muassa koululaisia, ja pyöräilyliikenne on vilkasta.

– Pyörätiet parantavat huomattavasti kaikkien tiellä liikkujien turvallisuutta ja sujuvaa kulkemista, kun pyöräilijöille on varattu oma tila ja pyöräilijät kulkevat saman suuntaisesti autoilijoiden kanssa, Gröndahl sanoo.

Vaasalaiset ovat toivoneet pyöräilyn kehittämistä keskusta-alueella. Syksyllä 2018 toteutetussa pyörätiekyselyssä Kirkkopuistikko oli toiseksi suosituin paikka uudelle pyörätielle.

Vaasan toimenpiteet valtakunnallisesti edistyksellisiä

Valtion investointituen hankehakuun vastaanotettiin yhteensä 67 hakemusta, joista 15 valittiin tuen saajaksi. Liikenne- ja viestintäviraston sekä Väyläviraston investointiohjelman avulla tuetaan kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden parantamista kaupungeissa ja kunnissa.

– Tulos oli Vaasan kannalta todella hyvä. Vaasan toimenpiteet katsottiin valtakunnallisesti edistyksellisiksi ja saimme kokonaisuudessaan summan, jota olimme anoneet, Gröndahl kertoo.

Kaupungin omaa rahaa hankkeeseen kuluu noin 240 000 euroa.

Hanke on linjassa kaupungin strategian ja energia- ja ilmasto-ohjelman kanssa, jonka yhtenä tavoitteena on pyöräilyn ja kävelyn olosuhteiden edistäminen Vaasassa.