Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kissatalolle etsitään uutta sijaintia – kaupunki ei valita hallinto-oikeuden päätöksestä

Julkaistu: 11.5.2023

Rakennus- ja ympäristölautakunta päätti olla valittamatta hallinto-oikeuden päätöksestä Vaasan kissatalon muuton suhteen. Kaupunki pyrkii aktiivisesti kartoittamaan muita paikkoja kissataloa varten.

Vaasan kissatalon oli tarkoitus muuttaa Palosaarelta Isolahteen. Muutto vaati poikkeamista asemakaavasta, johon kissataloa ylläpitävä yhdistys sai luvan kaupunginhallituksen suunnittelujaostolta. Asiasta valitettiin hallinto-oikeuteen, joka katsoi, ettei yhdistyksen hakemalle poikkeamisluvalle ei ollut oikeudellisia edellytyksiä ja näin ollen kumosi suunnittelujaoston myöntämän luvan.

Rakennus- ja ympäristölautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan 26.4. ja päätti olla valittamatta hallinto-oikeuden päätöksestä.

– Lautakunta kävi asiasta hyvää keskustelua ja käsitteli asiaa eri näkökulmista. Valitukselle ei tässä tilanteessa kuitenkaan löytynyt perusteita. Se olisi vain vienyt lisää aikaa ja asia olisi junnannut paikoillaan, rakennustarkastaja Paula Frank sanoo.

Frankin mukaan kaupunki pyrkii aktiivisesti kartoittamaan muita paikkoja kissataloa varten.

– Kissataloa ylläpitävä yhdistys tekee hyvää ja arvokasta työtä, ja haluamme edesauttaa sopivan paikan löytämistä. Tavoitteena on, että kissatalolle löydetään sellainen sijainti, jossa sen toiminta istuu häiriöttä ympäristöönsä, Frank toteaa.

Rakennus- ja ympäristölautakunta on toivonut väliaikatietoa vaihtoehtoisesta paikasta 21.6. pidettävään kokoukseen.