Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Vaasan kaupunginorkesteri

Kohti valoa! – Vaasan kaupunginorkesterin kevätkausi 2023

Julkaistu: 3.1.2023

Vaasan kaupunginorkesterin kevätkausi houkuttelee musiikin ystäviä sekä hienoilla klassikkoteoksien raikkailla tulkinnoilla että yllättävillä uusilla löydöillä, ja orkesterin edessä nähdään ja kuullaan huikeita lahjakkuuksia.

Vaasan oma kaupunginorkesteri on ylikapellimestarinsa Tomas Djupsjöbackan johdolla rakentanut monipuolisen kevätkauden, jossa konsertit ovat täysipainoisen innostavia kokonaisuuksia. Kausi pärähtää käyntiin kamarikonsertilla, ja jatkuu hypyllä moderniin päätyyn, kun kuulemme eturivin nykysäveltäjän Anna Clynen tunnetiloja musiikin muodossa puolalaisviulisti Maria Włoszczowskan taituroimana. Liikumme myös wieniläisklassismin ja varhaisromantiikan maisemissa, tuoden esiin takarivin taitajat Mozartin Gran Partita -puhallinserenadissa ja jousisoittajat Mendelssohnin jousisinfoniassa. György Ligetin satavuotisjuhlakonsertissa kuulemme hampurilaisia sointuja Mendelssohnin sisarusten lisäksi.

Myöskin toiveille ja kevyemmälle musiikille on tilaa kevään ohjelmistossa, kun luvassa on suositun toivekonsertin paluu konserttimestari Maano Männin johdolla. Toiveita otamme vastaan tammikuun puoleenväliin asti. Nousevia tähtiä, vastikään Jorma Panula –kapellimestarikilpailun voittanutta ranskalaista Nathanaël Iselinia ja Maj Lind –pianokilpailun voittanutta Piotr Pawlakia kuulemme klassikoiden ja oopperan variaatioteoksen muodossa. Urbaaneja ja energisiä amerikkalaissävelmiä soitetaan orkesterin klarinettitaituri Eneko Iriarten solistamana mm. Aaron Coplandin klarinettikonsertossa. Kevään loppupuolella saamme vieraaksi vaasalaisille tutun sellistin Jan-Erik Gustafssonin, joka soittaa Camille Saint-Saënsin dramaattisen sellokonserton Henri Sigfridssonin johtamana.

Pepe Willberg tulee vapun kynnyksellä ilahduttamaan vaasalaisyleisöä oman repertuaarinsa muuttuessa täyteläisiksi orkesteriversioiksi Eero Saunamäen johtaessa, laulaessa ja soittaessa saksofonilla. Paluun tekee Jorma Panulan kapellimestarikurssi, joka huipentuu matineakonserttiin. Kevätkauden päättää lapsia viihdyttävät Prokofjevin musiikkisatu Pekka ja susi, jota johtaa Maria Itkonen. Televisiokasvo Sinikka Sokka toimii konsertin kertojana. Vaasan kuorofestivaalin kanssa yhteistyönä toteutamme lisäksi Sininen Pallo –konsertit, joissa pääteemana on huoli planeetastamme, toisistamme ja itsestämme. Konsertit johtaa Jaakko Jauhiainen ja solistina on laulaja, kitaristi Tuomo Rannankari.

Vaasan kaupunginorkesteri on myös mukana tammikuun 14. päivä ensi-iltansa saavassa Pohjalaisia-oopperassa. Orkesteri soittaa myös Johannespassiossa, jonka Vaasa Baroque järjestää 5.4. Vaasan kirkossa. Luvassa on myös jatkoa suositulle kynttiläuinnille Vaasan uimahallissa sekä ilmaiskonserteille ympäri kaupunkia.

Tervetuloa konsertteihin! 💙

Kausikortti GRANDE

Kattaa yhdeksän konserttia 26.1.–29.4.2023 välisenä aikana

  • 209 € GRANDE Peruslippu
  • 179 € GRANDE Eläkeläiset, työttömät, Vaasan kaupungin työntekijät
  • 69 € GRANDE Opiskelijat, koululaiset