Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Vaasan kaupunginorkesteri

Konserttielämyksiä Ukrainan pakolaisille

Julkaistu: 23.5.2022

Ukrainasta Vaasaan, Vöyrille ja Oravaisiin saapuneet pakolaiset ovat saaneet tutustua ilmaiseksi Vaasan kaupunginorkesterin kahteen konserttiin kuluneen kevätkauden aikana. Konserttielämyksiä tarjoava yhteistyö aloitettiin kevään aikana Ukrainasta saapuneita pakolaisia tukevan yhdistyksen Finlandia Ukraina Ostrobotniia Kalyna ry:n ja Vaasan kaupunginorkesterin välillä.

Ensimmäisen kerran ukrainalaisia konserttivieraita oli 7.4. järjestetyssä konsertissa Viva Vivaldissimo! ja molemminpuolisen positiivisen kokemuksen jälkeen yhteistyötä jatkettiin. Uudelleen pakolaisryhmä vieraili konsertissa Oopperan inspiroimat torstaina 19.5. Vaasan kaupunki on osallistunut tukemiseen kustantamalla torstain 19.5. kuljetukset.

Finlandia Ukraina Ostrobotnia Kalyna ry:n edustaja Elisabeth Morney ja Vaasan kaupunginorkesterin intendentti Mia Huhta ovat kokeneet konserttivierailut oikein positiiviseksi tavaksi ilahduttaa alueellemme saapuneita pakolaisia musiikin keinoin. Orkesterin puolesta uusi, kansainvälinen yleisö on otettu avosylin vastaan.

– On ollut iloista nähdä konserteissa paljon lapsiperheitä. Yhteistyö tulee jatkumaan myös syyskuussa alkavalla orkesterin syyskaudella, Huhta kertoo.