Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Vasa stadsorkester

Konsertupplevelser för ukrainska flyktingar

Publicerad: 23.5.2022

Uppdaterad: 1.6.2022

Flyktingar från Ukraina, som bor i Vasa, Vörå och Oravais, har haft möjligheten att besöka två av Vasa stadsorkesters konserter kostnadsfritt under vårsäsongen. Samarbetet att bjuda på konsertupplevelser började den här våren tillsammans med föreningen Finlandia Ukraina Ostrobotniia Kalyna rf., som har hjälpt ukrainare.

Ukrainska konsertbesökare gästade stadsorkestern första gången till konserten Viva Vivaldissimo! den 7.4. Eftersom alla var nöjda med kvällen, gick samarbetet vidare. Följande konsertbesök blev till konserten Inspirerad av opera torsdagen den 19.5. Vasa stad har också varit med och stöttat med kostnader för transporten till konserten den 19.5.

Finlandia Ukraina Ostrobotnia Kalyna rf:s medlem Elisabeth Morney och Vasa stadsorkesterns intendent Mia Huhta har upplevt konsertbesöken som ett positivt sätt att sprida glädje till flyktingar i området med musik. Från orkesterns sida har en ny, internationell publik tagits emot med öppna armar.

– Vi är glada att se att så många barnfamiljer också kommit till konserterna. Samarbetet fortsätter i september då orkesterns höstsäsong börjar, berättar Huhta.