Ohita valikko
piktogrammi

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Konservaattori antaa neuvoja tekstiilien hoidosta Savilahti-talolla 12.5. - ilmoittaudu 28.4. mennessä

Julkaistu: 25.4.2023

Savilahti-talossa Vähässäkyrössä järjestetään yleisölle avoin ja maksuton tilaisuus tekstiilien hoidosta perjantaina 12.5.2023. Aiheesta kertomassa on tekstiilikonservaattori Anna Häkäri, jolta voi myös kysyä neuvoja ja hoito-ohjeita.

Miten hoidetaan, puhdistetaan ja säilytetään esimerkiksi vanhaa ryijyä, kansallispukua tai pellavaliinaa? Vähänkyrön Savilahti-talossa pidettävässä yleisötilaisuudessa perjantaina 12.5.2023 klo 10–14 tekstiilikonservaattori Anna Häkäri kertoo erilaisten tekstiilien hoidosta.

Tekstiilikonservoinnin lehtorina Metropolia Ammattikorkeakoulussa toimiva Häkäri antaa yleisölle myös opastusta sekä vinkkejä, ja mukaan voi ottaa oman tekstiilin, josta haluaa kysyä.

Tilaisuus on kaksikielinen ja maksuton. Osallistujille tarjotaan päivän aikana lounas ja kahvit. Savilahti-talo sijaitsee osoitteessa Merikaarrontie 5, 66500 Vähäkyrö.

Tilaisuuteen mahtuu 25 osallistujaa. Ilmoittaudu 28.4.2023 mennessä sähköpostitse kaj.hoglund@vaasa.fi.

Tilaisuuden järjestävä Vaasan kaupungin museot toimii alueellisena vastuumuseona Pohjanmaan maakunnan alueella. Alueellisen vastuumuseon tehtäviin kuuluu toiminta-alueen taidetta sekä kulttuuriympäristöä koskevan toiminnan suunnittelu, toteuttaminen ja kehittäminen.

Tilaisuuden jälkeen voi paikalla olevilta museoammattilaisilta kysellä myös muita ajankohtaisia asioita ja neuvoja.