Förbigå menyn
piktogram

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Konservator ger råd om skötsel av textilier 12.5 i Savilahti-huset - anmäl dig senast 28.4

Publicerad: 25.4.2023

I Savilahti-huset i Lillkyro ordnas på fredag 12.5.2023 en öppen och avgiftsfri tillställning för allmänheten om skötsel av textilier. Textilkonservator Anna Häkäri berättar om temat och man kan också fråga henne om råd och skötselanvisningar.

Hur sköter, rengör och förvarar man till exempel en gammal rya, folkdräkt eller linneduk? På tillställningen för allmänheten som hålls i Savilahti-huset i Lillkyro på fredag 12.5.2023 kl. 10–14 berättar textilkonservator Anna Häkäri om skötseln av olika textilier.

Häkäri som är lektor i textilkonservering vid yrkeshögskolan Metropolia Ammattikorkeakoulu ger också handledning och tips till publiken, och man kan också ta med en egen textil som man vill fråga något om.

Tillställningen är tvåspråkig och avgiftsfri. Under dagen serveras lunch och kaffe för deltagarna. Savilahti-huset finns på adressen Merikartvägen 5, 66500 Lillkyro.

Tillställningen rymmer 25 deltagare. Anmäl dig senast 28.4.2023 per e-post kaj.hoglund@vasa.fi.

Vasa stads museer som ordnar tillställningen verkar som museum med regionalt ansvar i landskapet Österbotten. Till uppgifterna för ett museum med regionalt ansvar hör planering, genomförande och utveckling av verksamhet som gäller konst och kulturmiljö inom verksamhetsområdet.

Efter tillställningen kan man också fråga om andra aktuella saker och råd av de närvarande museiproffsen.