Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Korkeamäelle uusi jalkapallokenttä – osa viljelypalstoista poistuu käytöstä

Julkaistu: 11.10.2021

Vasa IFK rakennuttaa Korkeamäen alueelle uuden jalkapallon tekonurmikentän nykyisen Fennia Areenan ja ravintola Silverian taakse. Rakentaminen aloitetaan syksyllä 2021 ja rakennustyöt aiheuttavat muutoksia myös Korkeamäen viljelypalsta-alueeseen.

Osa viljelyalueen pohjoisosan palstoista tulevat poistumaan käytöstä rakentamisen vuoksi. Korkeamäellä on yhteensä 39 palstaa, joista kentän alle jää todennäköisesti 17. Lisäksi kaksi palstaa on uuden kentän rajalla ja niiden tilanne selviää myöhemmin rakennustöiden edistyessä.

Viheralueyksikkö on ollut yhteydessä niiden palstojen vuokraajiin, joihin muutos ensisijaisesti vaikuttaa. Seuraavaksi viljelykaudeksi palstoja on vuokrattavana kaupungin muilta palsta-alueilta. Kaupunki pyrkii myös lisäämään uusia palstoja poistuvien tilalle tulevaisuudessa. Näille on jo kaavoitettu uusi alue monitoimiviheriön läheisyydestä.

Asemakaavassa alue on määritelty jalkapallokentäksi jo vuonna 2014. Alueen omistaa Vaasan kaupunki, joka vuokraa sen eteenpäin Vasa IFK:lle. Vuokra-aika on 25 vuotta. Lisätietoja uuden kentän rakentamisesta löytyy osoitteesta www.kamratvallen.fi

Jalkapallokentän suunniteltu valmistuminen on kesällä 2022.

Viljelypalstoihin liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä Viheralueyksikköön:
040 353 1848 / 040 183 2012 tai viljelypalstat@vaasa.fi

Uuden kentän rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä lisätietoja antaa:
Henrik Skytte, 050 016 1602 tai henrik.skytte@netikka.fi