Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kulttuurikaveri-kurssi järjestetään ensimmäistä kertaa ruotsiksi

Julkaistu: 12.9.2023

Kulttuurikaveriksi voi tänä syksynä kouluttautua ensimmäistä kertaa myös ruotsin kielellä. Maksuton kurssi alkaa maanantaina 2.10. Kansalaisopisto Almassa ja ilmoittautua voi Alman kurssijärjestelmän kautta.

Maksuton Kulturkompis-kurssi järjestetään kolmena maanantaina 2.10., 9.10. ja 16.10. Alman auditoriossa.

Kurssi toteutetaan yhteistyössä Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluiden, Suomen Punaisen Ristin Vaasan suomalaisen osaston ja Vaasan ruotsinkielisen osaston sekä kansalaisopisto Alman kanssa.

Kolmeen osaan jaetulla kurssilla suoritetaan SPR:n Ystäväkurssi sekä perehdytään hyvinvoinnin käsitteeseen ja siihen, miten hyvinvointia ylläpidetään kulttuurin ja luonnon avulla. Kurssilla saa myös arjen vinkkejä terveyteen.

–Kiinnostus vapaaehtoistoimintaan on noussut, ja halusimme tarjota myös ruotsinkielisen kokonaisuuden aikaisemmin järjestettyjen suomenkielisten kurssien lisäksi. Kurssilla jaetaan vinkkejä paikallisista kulttuurikohteista ja kulttuurikavereiden on mahdollista myös ideoida itse toimintaa, sanoo Vaasan kaupungin kulttuuripäällikkö Jenni Niemi.

Kurssille voivat ilmoittautua kaikki, jotka ovat kiinnostuneet vapaaehtoistoiminnasta. Suorittuasi voit toimia kulttuurikaverina kaikenlaisille ihmisille; nuorille, iäkkäämmille, opiskelijoille, perheellisille, yksineläjille, kaikille sukupuolille.

Kurssille mahtuu 20 osallistujaa. Kurssilta saa todistuksen ja suoritettuaan vapaaehtoinen voi olla mukana myös Punaisen Ristin ystävätoiminnassa.

Lue lisää: