Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Kulturkompis-kurs ordnas för första gången på svenska

Publicerad: 12.9.2023

I höst kan man utbilda sig till kulturkompis för första gången också på svenska. Den avgiftsfria kursen börjar måndag 2.10. på medborgarinstitutet Alma och anmälan sker via Almas kurssystem.

Den avgiftsfria Kulturkompis-kursen ordnas tre måndagar 2.10., 9.10. och 16.10. i Almas auditorium.

Kursen genomförs i samarbete med Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster, Finlands Röda Kors finska och svenska avdelningar i Vasa och medborgarinstitutet Alma.

Med kursen som uppdelats i tre delar avläggs FRK:s Vänkurs och deltagarna får sätta sig in begreppet välfärd och hur välfärden upprätthålls med hjälp av kultur och natur. På kursen får du även vardagstips med tanke på hälsan.

–Intresset för volontärverksamhet har ökat och vi ville även erbjuda en svenskspråkig helhet utöver de finskspråkiga kurserna som ordnats tidigare. Kursen ger tips om lokala kulturobjekt och kulturkompisarna kan även komma med idéer kring själva verksamheten, säger Vasa stads kulturchef Jenni Niemi.

Alla som är intresserade av volontärverksamhet kan anmäla sig till kursen. Efter att ha avlagt kursen kan du vara kulturkompis till alla slags människor; ungdomar, seniorer, studerande, familjer, ensamboende, personer av alla kön.

På kursen finns det rum för 20 deltagare. Du får ett intyg över kursen och kan då du avlagt den även vara med i Röda Korsets vänverksamhet.

Läs mer: