Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

piktogrammi

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kuntavaalien siirto pidentää nykyisen kaupunginvaltuuston kautta

Julkaistu: 13.4.2021

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 12.4.2021 muun muassa kuntavaalien siirtoa.

Kuntavaaleja 2021 siirrettiin vallitsevan pandemiatilanteen takia ja vaalipäivä on 13.6.2021. Vuoden 2021 kuntavaaleissa valittavien valtuustojen toimikausi alkaa 1.8. ja jatkuu toukokuun 2025 loppuun.

Kuntavaaleissa 2017 valittujen valtuustojen toimikausi jatkuu heinäkuun 2021 loppuun asti. Valtuuston toimikautta vastaavaksi toimikaudeksi valittujen kunnan muiden toimielinten jäsenten toimikausi jatkuu siihen saakka, kunnes valtuusto on valinnut heidän tilalleen uudet luottamushenkilöt elokuussa 2021.

Valtuutettu, varavaltuutettu ja kunnan muihin toimielimiin ja kunnan kuntayhtymän toimielimiin valittu jäsen sekä muihin kunnan luottamustoimiin valittu henkilö, voi halutessaan toimikauden jatkumisen perusteella erota toimestaan kesäkuun 2021 alusta lukien. Tällöin varavaltuutettu kutsutaan valtuutetun tilalle jäljellä olevaksi toimikaudeksi ja muuhun luottamustoimeen valitaan uusi henkilö. Valtuutetun toimesta tai muusta kunnan luottamustoimesta eroamisesta on ilmoitettava kirjallisesti valtuustolle tai luottamushenkilön valinneelle muulle toimielimelle viimeistään 30.4.2021.

 

Lue lisää kuntavaaleista. 

Katso esityslistat liitteineen ja pöytäkirjat.
Lue, katso ja kuuntele aiemmat Mitä kaupunginhallitus päätti –jutut.