Ohita valikko
uimaranta

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kustaanlinnan ja Ahvensaaren uimarannoilla voi jälleen uida

Julkaistu: 26.7.2023

Uimarannoilta otetuista lisänäytteistä saatujen tulosten mukaan Kustaanlinnan ja Ahvensaaren uimarantavesi täyttää laatuvaatimukset. Kronvikin uimarannalla ei vielä suositella uimista.

Vaasan Kustaanlinnan, Ahvensaaren ja Kronvikin uimarantojen uimavesistä on otettu 20.7.2023 lisänäytteet, koska näiden yleisten uimarantojen 17.7.2023 otetuissa uimavesinäytteissä todettiin laatuvaatimusten ylittäviä bakteeripitoisuuksia.

Lisänäytteistä saatujen tulosten mukaan Kustaanlinnan ja Ahvensaaren uimarantaveden toimenpiderajat alittuvat ja laatusuositukset täyttyvät, eli uimarannoilla voi jälleen uida.

Kronvikin uimarannalla ei vielä suositella uimista

Kronvikin uimavedessä todettiin vielä lievästi kohonnut pitoisuus suolistoperäisiä enterokokki-bakteereja, eikä uimarannalla suositella vielä uimista. Bakteeripitoisuus on kuitenkin selvästi laskusuunnassa. Kronvikin veden saastumisen syyksi epäillään epäpuhtauksien huuhtoutumista maaperästä.

Kronvikin uimarannalta otetaan 26.7.2023 jälleen uusi uimaveden lisänäyte. Tulokset valmistuvat viimeistään maanantaina 31.7.

Vaasassa ja Laihialla seurataan uimarantojen (13 kpl) vedenlaatua uimakaudella 15.6.–31.8.2023. Seuraava seurantakalenterin mukainen näytteenottopäivä on 7.8.2023.