Ohita valikko
Kuulaopiston mestariluokka

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kuula-opiston mestariluokka Sibelius-Akatemian opissa

Julkaistu: 27.1.2021

Kuula-opiston mestariluokka pääsee Sibelius-Akatemian oppiin, kun Kuula-opistolla järjestetään viikonlopun kestävä kamarimusiikkikurssi mestariluokan oppilaille 29.-31.1.2021. Kurssin opettajaksi tulee Sibelius-Akatemian huilisti ja huilunsoiton opettaja, Tapiola Sinfonietan huilun äänenjohtaja Hanna Juutilainen.

Kurssi on osa Sibelius-Akatemian nuorisokoulutusta, jossa opettajat tekevät vierailuja maakuntiin.

Vaasan kaupungin taiteen perusopetukseen kuuluvan Kuula-opiston mestariluokka on toiminut pari vuotta. Mestariluokan oppilaat valittiin koesoiton kautta.

− Tarkoituksena on tarjota innokkaille ja taitaville, musiikinopintoihin panostaville nuorille lisäopetusta, haastavia ja kehittäviä soittoprojekteja sekä mahdollisuus soittaa yhdessä. Viikonlopun kamarimusiikkikurssi on juuri tällaista toimintaa, kertoo Kuula-opiston huilunsoiton opettaja Satu Hiisvirta.

Viikonloppuna Hanna Juutilaisen inspiroivaan ohjaukseen pääsee kahdeksan kamarimusiikkiyhtyettä: trioja ja duoja, joissa on mukana huilisteja, viulisteja, sellistejä, kitaristeja ja pianisteja. Yhtyeet ovat valmistaneet ohjelmistoaan kesästä asti. Marraskuussa tehtiin konserttitaltiointi, joka lähettiin myös Hanna Juutilaiselle välipalautteen antoa varten. Nyt yhtyeet hiovat teoksiaan palautteiden pohjalta kurssille.

Laadukasta musiikinopetusta koronasta huolimatta

Kuula-opistossa opinnot ovat jatkuneet pääasiassa lähiopetuksessa, vaikka vallitseva tilanne on vaatinut poikkeusjärjestelyjä ja monia konsertteja on jouduttu perumaan. Tämän vuoksi Kuula-opistolla on tehty aiempaa enemmän konserttitaltiointeja.

− Konserttitallenteiden tekeminen ja erilaiset kurssit antavat oppilaille tavoitteita ja päämääriä, joiden saavuttamiseksi tehty työ vie aina paljon eteenpäin. Keväälle on suunniteltu esimerkiksi konserttisarja, jossa yhtyeiden jäsenet soittavat kamarimusiikkiteosten lisäksi sooloteoksia, Hiisvirta kertoo.