Ohita valikko
Osa Iloiset soittoniekat -konsertin solisteista: Jasper Lahti-Jakobsson (sello), Tomi Niemelä (huilu), Aapo Humalajoki (viulu), Iina Holopainen (piano), Max Backman (saksofoni), Alvar Karhumaa (trumpetti) ja Leon Marttala (tuuba).

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kuula-opiston nuoret oppilaat pääsevät soittamaan ison orkesterin kanssa

Julkaistu: 28.3.2023

Huhtikuussa Kuula-opiston oppilaat pääsevät kokeilemaan esiintymistä ison sinfoniaorkesterin säestyksellä. Iloiset soittoniekat –konsertissa esiintyy 20 oppilasta harrastajasinfoniaorkesteri Wasa Sinfoniettan sekä Kuula-opiston Kadenssi-oppilasorkesterin säestyksellä.

Kaksi merkittävää vaasalaista musiikkitoimijaa, Kuula-opisto ja Vaasan Orkesteriyhdistys ry yhdistävät voimansa järjestämällä Iloiset Soittoniekat – Glada Musikanter yhteistyö- ja hyväntekeväisyyskonsertin Vaasan kaupungintalolla lauantaina 22.4.2023 klo 15.

– Konsertissa Kuula-opiston Kadenssi-orkesteri ja Wasa Sinfonietta yhdistävät voimansa. Aikuiset muusikot toimivat “tutoreina” nuoremmille musiikin opiskelijoille. Tämän kaltaisen toiminnan jatkaminen on myös tulevaisuuden haaveissa, kertovat Kuula-opiston rehtori Tomas Holmström ja Wasa Sinfoniettan intendentti Tarja Huntus.

Solisteina 20 oppilasta

Konsertissa on mukana kaikkiaan 47 Kuula-opiston opiskelijaa, joista solisteina toimii 20 lasta. 8-12-vuotiaiden solistien soittimina konsertissa ovat viulu, sello, alttosaksofoni, klarinetti, huilu, trumpetti, tuuba ja piano.

Solistit harjoittelevat omien opettajiensa johdolla ennen yhteistä harjoitusjaksoa.

Konsertin tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen

Wasa Sinfonietta on vaasalainen sinfoniaorkesteri, jonka jäsenistöön kuuluu noin 50 musiikinharrastajaa. Mukana on opiskelijoita, työikäisiä ja eläkeläisiä. Orkesteri toimii Vaasan Orkesteriyhdistys ry:n alaisuudessa.

Kuula-opisto on taideoppilaitos, joka järjestää musiikin ja tanssin opetusta kaiken ikäisille. Kuula-opiston opetus on taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista opetusta, joka on tasolta toiselle etenevää, päättötodistuksiin tähtäävää opiskelua.

Konsertin tavoitteena on antaa oppilaille soittamisen iloa, esiintymiskokemusta solistina soittamisesta sekä yleisölle ainutlaatuinen musiikkielämys.

Konsertin tuotto ohjataan hyväntekeväisyytenä Kuula-opiston jousi- ja sinfoniaorkestereiden vanhempainyhdistykselle eli Kuula-opiston opiskelijoiden hyväksi.

Liput tulevat myyntiin Studio Tickettiin sekä NetTicket-verkkokauppaan, hinnat 20 € / 10 €.