Ohita valikko
Tyttö seisoo käsillä

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kuulumisia Lätäköstä – Hae Taideloiskahdusten toteuttajaksi huhtikuussa

Julkaistu: 2.4.2024

Lätäkkö on lokakuussa järjestettävä tapahtumakuukausi vaasalaisille lapsille ja lapsiperheille. Vuonna 2023 Lätäkköön osallistui noin 7000 lasta ja aikuista.

Lätäkön toimijaverkosto on aloittanut vuoden 2024 lätäkkökuukauden suunnittelun. Meneillään on Päin seiniä-kampanja lasten taideteosten esille saamiseksi. Huhtikuussa käynnistyy Taideloiskahdus-avustushaku. Lisäksi toukokuussa tuotetaan uusi tapahtuma, vauvaperheille suunnattu Vauvalätäkkö.

Lokakuun aikana lapsiperheille toimintaa tuottavat tahot voivat ilmoittaa oman tarjontansa Lätäkköön 8.8. mennessä. Ilmoittautumislomake löytyy Vaasan kaupungin verkkosivuilta.

Päin seiniä -kampanja etsii tyhjiä seiniä lasten taiteelle

Lokakuussa esitellään lasten tekemiä taideteoksia eri puolilla Vaasaa Päin seiniä -kampanjan kautta. Huhtikuun loppuun mennessä kampanjaan voi tarjota tyhjää seinäpintaa tai tilaa lasten taidenäyttelyitä varten.  Lisätietoja kampanjasta antaa ja tilatarjoukset vastaanottaa kulttuuripedagogi Sanna Asikainen (sanna.asikainen@vaasa.fi).

Taideloiskahdus-avustuksen hakuaika on huhtikuussa

Taideloiskahdukset ovat alle 12-vuotiaille lapsille ja lapsiperheille suunnattuja osallistavia ja pääsymaksuttomia työpajoja, esityksiä tai eri taiteenlajien toteutuksia. Taideloiskahdusten tarkoituksena on tuottaa iloa ja mieleenpainuvia elämyksiä. Taideloiskahduksia varten myönnetään kolme 500 euron avustusta. Hakulomake löytyy Vaasan kaupungin verkkosivuilta.

Taideloiskahduksien ensisijaiseksi toteuttamisajankohdaksi toivotaan lapsiperheiden suosimia lauantaiaamupäiviä 5.10., 12.10. ja 19.10. klo 10–14. Hakija voi myös ehdottaa jotakin muuta ajankohtaa ja paikkaa.

Toteutettavat Taideloiskahdukset valitsee lapsista koostuva Lätäkkökuraattorit-ryhmä toukokuun aikana.

–Hakemukseen kannattaakin liittää ennakkomainos helpottamaan lapsia valinnan teossa, kertoo Asikainen.

Toukokuussa polskitaan Vauvalätäkössä

Ensimmäistä kertaa järjestetään perheen aivan pienimmille oma Vauvalätäkkö 15. toukokuuta. Alle 1-vuotiaat ja heidän vanhempansa voivat osallistua vauvojen värikylpyyn Kuntsin modernin taiteen museon työpajassa.

Pääkirjaston satuhuoneessa järjestetään lorukylpy ja sieltä löytyy myös Lorusen aika -kirjoituskampanjan loruämpäri. Aistipajassa pääkirjaston Draama-salissa vanhemmat saavat oman värikylpykokemuksen moniaistisen toiminnan kautta. Osaan Vauvalätäkön tapahtumista on ennakkoilmoittautuminen.

Lätäkön suunnittelu on siis täydessä vauhdissa, sanoo kulttuuripedagogi Sanna Asikainen ja toivoo, että vaasalaiset lapsiperheet löytävät tiensä jälleen Lätäkön äärelle.

Lisätietoa tapahtumasta Vaasan kaupungin verkkosivuilta vaasa.fi/latakko.