Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kynsiluoto sai uuden laiturin

Julkaistu: 26.9.2022

Vaasan kaupungin omistamaan Kynsiluodon saareen on asennettu uusi laituri. Laituri on kierrätetty Isolahden venesatamasta, jonne vaihdettiin uudet laiturit viime keväänä.

Kynsiluoto sijaitsee Gerbyn edustalla. Saarella ei ole lainkaan mökkejä ja se on kaikille vapaata retkeily- ja ulkoilualuetta.

Laituriin pääsee isommallakin veneellä, sillä syvyyttä on 2-3 metriä. Noin 20 metrin pituiseen laituriin mahtuu useampikin vene. Tällä hetkellä poijuja on muutama, mutta niitä asennetaan keväällä lisää.

Raivausta ja paikkojen kunnostusta

Kynsiluoto on aikoinaan ollut suosittu retkeilykohde, mutta on kärsinyt vuosien varrella kovasti ilkivallasta. Nyt kuntatekniikan viheralueet-tiimi suunnittelee saaren kunnostusta esimerkiksi raivaamalla rannan puustoa. Saaresta löytyy myös uimaranta ja kunnostusta vaativia grillauspaikkoja.

– Raivausta voimme aloitella jo nyt syksyllä ja jatkaa talvella ja keväällä. Ideana olisi myös saada saaren ympäri kulkeva polku ja raivata sen varrelta jonkun verran rannan puustoa, kertoo viheralueiden palveluvastaava Jarmo Latvala.