Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Nagelskär fick ny kaj

Publicerad: 26.9.2022

På Nagelskär, som ägs av Vasa stad, har en ny kaj installerats. Kajen har återanvänts från Storvikens båthamn, som fick nya kajer i våras.

Nagelskär finns utanför Gerby. På ön finns inga stugor och den är ett utflykts- och friluftsområde som fritt kan användas av alla.

Till kajen kommer man också med en större båt, eftersom djupet är 2–3 meter. Vid den cirka 20 meter långa kajen ryms flera båtar. Just nu finns där några bojar, men flera kommer att sättas ut i vår.

Röjning och iståndsättning av platser

Nagelskär var i tiderna ett populärt utflyktsmål, men skäret har råkat ut för skadegörelse i stor omfattning under årens lopp. Nu planerar Kommunteknikens grönområdesteam att iståndsätta ön t.ex. genom att röja trädbeståndet vid stranden. På ön finns också en badstrand och grillplatser som kräver iståndsättning.

– Röjningen kan vi påbörja redan nu i höst och fortsätta med i vinter och vår. Tanken är också att få till stånd en stig runt ön och att i någon mån röja trädbeståndet på stranden längs med stigen, berättar Jarmo Latvala som är serviceansvarig för grönområdena.