Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Lampaat aloittivat kesätyöt Vanhassa Vaasassa ja Gerbyn Omenapuupuistossa

Julkaistu: 8.6.2021

Viime vuosilta tutut kesäapulaiset aloittivat jälleen laiduntamisen. Tänä kesänä lampaita voi nähdä Läntisen pitkäkadun ja Torikadun välissä olevalla niityllä, Vanhan Vaasan raunioita vastapäätä sekä Gerbyn Omenapuupuistossa, joka on Vaasan kaupungin niittyjen hoidon Kunta-Helmi -kohde.

Tämä on jo neljäs kesä, kun Vaasan kaupungin viheralueyksikkö hankki kesälampaita maisemanhoitajiksi. Ekologiset ja hellävaraiset maisemanhoitajat sopivat hyvin alueille, jotka ovat kulttuurihistoriallisesti ja maisemallisesti merkittäviä. Vanhan Vaasan alue on lisäksi arkeologisesti arvokas.

Niityllä laiduntavat suomenlampaat ovat lammastilalta Mustasaaren Staversbysta. Lampaiden luona käydään päivittäin tarkistamassa, että niillä on kaikki hyvin ja samalla annetaan raikasta vettä.

Lammasaitauksen lähellä tulee liikkua rauhallisesti, aitaukseen ei saa mennä eikä lampaita saa syöttää. Huolehdithan myös, että koirasi ei häiritse lampaita. Näin varmistetaan, että niillä on hyvä olla, ja ne pysyvät terveinä. Huomioittehan, että Omenapuupuistoon ei saa ajaa autolla, vaan auto on jätettävä Kuusilahdentien päätyyn, mikäli menette katsomaan ahkeria kesätyöläisiä.