Ohita valikko
piktogrammi

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Loma-aika lähestyy: ethän matkusta nyt!

Julkaistu: 26.3.2020

Pääsiäinen lähestyy, ja monia houkuttelee irtiotto poikkeuksellisesta arjesta. Koronapandemian vuoksi matkustamista ei suositella edes kotimaassa.

Valmiuslain mukaisten poikkeusolojen vuoksi valtioneuvosto on tehnyt päätöksen liikenteen rajoittamisesta Suomen ulkorajoilla 19.3. lähtien. Tämän hyvin poikkeuksellisen tilanteen vuoksi ulkomaille ei ole syytä lähteä.

Lisäksi hallitus on päättänyt rajoittaa Uudenmaan maakunnan ja muiden maakuntien välistä liikennettä 27.3. alkaen. Liikkumisrajoitusten tultua voimaan Uudenmaan asukkaiden on pysyttävä maakunnan alueella, eikä muiden maakuntien asukkaat voi käydä Uudellamaalla. Rajoitukset ovat voimassa 19.4. saakka.

Pysy kotona, vältä julkisia paikkoja

Hallitus on vedonnut suomalaisiin, että kaikkea tarpeetonta liikkumista vältetään myös muualla kotimaassa.

– Ei kannata matkustaa myöskään Lappiin, vaikka täällä länsirannikolla voi tuntua, että siellä säät olisivat kohdillaan sekä tilaa ja rauhaa lomailla. Jotta voimme estää koronaviruksen leviämisen ja suojella riskiryhmään kuuluvia taudilta, on syytä välttää liikkumista myös kotimaassa ja keskittyä yhdessäoloon kotona perheen kanssa, toteaa kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Myös esimerkiksi Kainuun sote pyytää keskeyttämään vapaa-ajan matkailun Kainuuseen pandemian ajaksi. Kainuuseen ja Lappiin saapuneiden matkailijoiden ja mökkiläisten hoitoon ei ole valmiutta, eikä siihen voida varautua. On myös vaarana, että muualta tulevien henkilöiden ja matkailijoiden saapuessa myös koronavirustartunnat lisääntyvät.

– Kaikkien panosta tarvitaan nyt. Vanhemmat, huolehdittehan myös siitä, että lapset ja nuoret eivät kokoonnu poikkeusaikana. Vain noudattamalla suosituksia vältämme tartuntojen leviämisen, Häyry muistuttaa.

Ulkoilua perheen kesken

Aurinkoisia kevätpäiviä ja pääsiäislomaa voi viettää kotimaisemissa ulkoillen oman perheen kesken. Vaasassa on paljon ulkoliikuntapaikkoja, jotka on listattu verkkosivulle: www.vaasa.fi/ulkoliikuntapaikat. Vaasan seudun luontoreitit löytyvät osoitteesta www.vaasa.fi/aktiviteetit-ja-luonto.

Hallituksen linjauksen mukaan myös ruuhkaisia ulkoliikuntapaikkoja on syytä välttää ja siirtyä muualle, jos samassa paikassa on yli 10 henkilöä.