Ohita valikko
Eero Järnefelt: Kaski (1893), Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Yehia Eweis.
Eero Järnefelt: Kaski (1893), Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo, Antellin kokoelma. Kuva: Kansallisgalleria / Yehia Eweis.

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Luontoa mestarillisesti kuvaavan Eero Järnefeltin näyttely vuoden lopulla Tikanojan taidekotiin

Julkaistu: 3.4.2024

Ateneumin taidemuseossa 5.4. avautuvan, mestarillisen luonto- ja henkilökuvaaja Eero Järnefeltin (1863–1937) koko uraa käsittävä näyttely nähdään loppuvuodesta myös Vaasassa, Tikanojan taidekodissa.

Eero Järnefeltin näyttely on kattava katsaus kosmopoliitin kulttuuriperheen kasvatin elämään ja tuotantoon. Se tarkastelee taiteilijan merkitystä Suomen taiteelle sekä suomalaisuudelle monipuolisena luonnon ja Kolin maisemien kuvaajana, sekä antaa aihetta pohtia nykypäivän ihmisen luontosuhdetta.

Ateneumin jälkeen näyttely nähdään Vaasassa Tikanojan taidekodissa 23.11.2024–25.5.2025.

– Taidekodissa on esillä taiteilijan keskeinen tuotanto, kuten Kaski vuodelta 1893, kertoo näyttelypäällikkö Maaria Salo.

Vaasassa Järnefeltin tuotantoa esitellään hieman suppeammin verrattuna laajempaan näyttelyyn Ateneumin taidemuseossa, jossa teoksia on esillä yli 200. Näyttelyn kuraattorina on Ateneumin intendentti Timo Huusko. Näyttelyn on tuottanut Ateneumin taidemuseo/Kansallisgalleria.

Järnefeltin näyttelyn julkistamisen myötä Vaasan museoiden näyttelyohjelma vuodelle 2024 on valmis.

Lue lisää Ateneumin taidemuseon näyttelystä