Ohita valikko
Terranovan uusittu luonnontieteellinen perusnäyttely kertoo alueemme ainutlaatuisesta luonnosta, eli Merenkurkun maailmanperinnöstä. Kuva: Christoffer Björklund.

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Luontoelokuvia, työpajoja ja Itämeripuuhaa 31.8. Vaasan museoissa

Julkaistu: 28.8.2023

Vaasan kaupunki osallistuu Itämeripäivään torstaina 31.8.2023. Meriaiheista ohjelmaa on tarjolla Pohjanmaan museon Terranovassa ja Vanhan Vaasan museossa. Pohjanmaan museo on lisäksi avoinna iltaseitsemään saakka.

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi.

Vaasassa voi osallistua päivän aikana meriaiheiseen ohjelmaan Pohjanmaan museon Terranovassa ja katsoa illalla luontodokumentteja Terranovan auditoriossa. Pohjanmaan museo on avoinna torstaina 31.8. klo 10–19 ja Vanhan Vaasan museo on avoinna klo 10–17. Katso ohjelma alta:

Ohjelmaa 31.8. Vaasan kaupungin museoissa

Pohjanmaan museo ja Terranova, avoinna klo 10–19 (Museokatu 3, 65100 Vaasa)

  • Itämeripuuhaa Terranovassa klo 14–17: tutustu kierrätykseen, arvaa eläimen paino, tunnista eläimet kakan ja jäljen perusteella sekä askartele Itämereen oman asukkaasi!
  • Vaasa Wildlife luontoelokuvafestivaali esittää klo 17–18.30 kaksi luontodokumenttia ”Kurkirannikolla” klo 17 ja ”Kvarkens flador” klo 18 Terranovan auditoriossa. Tilaan mahtuu 40 katsojaa.
  • Museossa esillä näyttelyt: Pohjalaisen Taiteilijaliiton ja Vaasan Taiteilijaseuran ryhmänäyttely KONTAKTi – Maiseman muisti ja Vaasa400. Kahvila Nova avoinna.
  • Museon sisäänpääsy: 10/6€ tai Museokortti/Kaikukortti ja alle 18-vuotiaat maksutta.

Vanhan Vaasan museo, avoinna klo 10–17 (Kauppiaankatu 10, 65380 Vaasa)

  • Opastukset laivanvarustaja Abraham Falanderiin ja hänen taloonsa klo 15 ruotsiksi ja klo 16 suomeksi.
  • Merelliseen tuoksutyöpajaan voi osallistua koko päivän ajan klo 10–17. Työpajassa selviää mm. mitä ulkomailta tuotiin meren kautta Suomeen ja mitä kuului Suomen vientiin.
  • Maksuton sisäänpääsy.

Vaasa Wildlifen luontoelokuvanäytöksiä Terranovassa

Luontoelokuvafestivaali Vaasa Wildlife esittää Itämeripäivänä kaksi luontodokumenttia. Eero Murtomäen, Juhani Koivusaaren ja Ari Valkolan palkitussa Kurkirannikolla -elokuvassa seurataan kurkien elämää Merenkurkun saaristossa ja rannikolla kurjen näkökulmasta. Elokuva on vuodelta 2014 ja se esitetään kunnianosoituksena paikallisille pitkän linjan elokuvatekijöille. Luontokuvaaja Eero Murtomäki täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Toinen luontodokumentti, Kvarkens flador kertoo Merenkurkun fladoista ja kluuvijärvistä.