Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Matkakeskuksen pysäköintikielto koskee jatkossa myös polkupyöriä

Julkaistu: 24.11.2023

Vaasan Matkakeskuksen pysäköintikieltoalueille tehdään muutoksia 1.12.2023 alkaen. Jatkossa pysäköintikielto koskee moottoriajoneuvojen lisäksi myös polkupyöriä ja kevyitä sähköajoneuvoja.

– Pysäköintikiellon muutoksella pyrimme saamaan kaikki pyörät ja kevyet sähköajoneuvot pois matkakeskuksen pysäköintikieltoalueilta. Samalla haluamme kannustaa käyttämään matkakeskuksen edustalta löytyvää ilmaista pyörätallia, projekti-insinööri Samuli Huusko kertoo.

Pysäköinninvalvonta merkkaa pysäköintikieltoalueilla olevat pyörät siirtokehotuksella. Jos pyörää ei ole noudettu kolmen viikon sisällä, siirretään se Vaasan kaupungin varastoon. Pyörä on noudettavissa 60 päivän ajan poistosta, jonka jälkeen pyörä hävitetään.

Pysäköintikiellon päivitys ei aiheuta muutoksia autoilijoille, eikä se koske erikseen merkattuja pysäköintipaikkoja.

Toimi näin, jos pyöräsi on kadonnut:

  1. Soita pysäköinninvalvontaan ja selvitä onko pyöräsi poistettu vai mahdollisesti varastettu. Kaikki poistettavat pyörät dokumentoidaan ja tiedot annetaan poliisille.
  2. Jos pyöräsi on varastettu, ota yhteyttä poliisiin.
  3. Jos pyöräsi on viety Vaasan kaupungin varastoon, voit noutaa sen Sorakadulta pysäköinninvalvonnan siirtomaksua vastaan (30 €).

Polkupyörien siirtäminen perustuu ajoneuvojen siirtämisestä annettuun lakiin. Lisätietoa antaa Pysäköinninvalvonta.

Kaupungin lisäksi Airaksinen merkkaa ja poistaa väärin pysäköidyt pyörät omistamiltaan alueilta. Airaksinen omistaa Vaasan rautatieaseman vanhan osan ja sen vieressä sijaitsevan pysäköintihallin.

Lue lisää: