Ohita valikko
Lapset leikkivät päiväkodin pihalla

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Merikaarron uuden päiväkodin rakentaminen alkaa ensi vuonna

Julkaistu: 4.5.2023

Merikaartoon saadaan suunnitelmien mukaan uusi päiväkoti vuonna 2025. Uudisrakennus nousee Merikaarron koulun viereen.

Uuden päiväkodin rakentaminen alkaa hankesuunnitelman mukaan vuonna 2024 ja päiväkoti voitaisiin ottaa käyttöön vuonna 2025. Uuteen päiväkotirakennukseen saadaan tilat neljälle ryhmälle eli yhteensä 75 lapselle.

Uusiin tiloihin sijoitetaan myös ruokala ja keittiö, jotka ovat yhteiskäytössä koulun kanssa. Päiväkoti voi puolestaan käyttää koulun liikuntatiloja.

Uuteen päiväkotirakennukseen lämmitysjärjestelmäksi tulee maalämpö. Saattoliikenne, huoltoliikenne ja kevyt liikenne erotetaan omille alueilleen.

Nykyiset varhaiskasvatuksen tilat riittämättömät

Merikaarrossa varhaiskasvatus on tällä hetkellä keskittynyt kahteen yksikköön: päiväkoti Pikku Onniin sekä ryhmäpäiväkoti Veitikkaan. Lisäksi alueella on yksi perhepäivähoitaja.

– Nykyisellään tilat eivät täysin riitä vastaamaan alueen palvelutarpeeseen. Varhaiskasvatuksen käytössä olevat rakennukset eivät myöskään vastaa nykyaikaista vaatimustasoa eivätkä tilat ja pihat ole sopivia päiväkodin toimintaan, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Hanna-Leena Holmström.

Merikaarron kirjastolle tilaa koululta

Kirjastolle etsitään tilat koulun tiloista. Yhtenä vaihtoehtona olisivat nykyisen keittiön tilat, joihin iltakäyttö ja esteetön kulku olisi helposti toteutettavissa. Kirjaston tilat voitaisiin remontoida keittiön paikalle viimeistään koulun peruskorjauksen yhteydessä. Toimipiste olisi pääsääntöisesti omatoiminen itsepalvelukirjasto, ja kirjaston henkilökuntaa olisi paikalla 1-2 päivänä viikossa.

Merikaarron kirjasto on aiemmin toiminut samassa rakennuksessa päiväkoti Pikkuonnin kanssa. Se on kuitenkin ollut jo pidemmän aikaa suljettuna, koska tilat tarvittiin varhaiskasvatuksen käyttöön.

Kaupunginvaltuusto päättää hankesuunnitelmasta 12.6.

Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 4,45 miljoonaa euroa, mikäli hanke toteutetaan kaupungin omana investointina. Kaupunginhallitus tekee lopullisen päätöksen rahoitusmallista hankesuunnitelman hyväksymisen yhteydessä.

Kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi Merikaarron uuden päiväkodin hankesuunnitelman kokouksessaan 3.5. Hankesuunnitelma menee vielä kaupunginhallitukselle (29.5.) ja kaupunginvaltuustolle (12.6.) hyväksyttäväksi.