Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Mini-Lifti –yhteiskäyttöautot tänään vuokrattavissa – ehdota autoille nimiä!

Julkaistu: 8.9.2022

Vaasalaisten yhteiset Mini-Lifti -yhteiskäyttöautot ovat tänään vuokrattavissa. Autoja on yhteensä kolme, joista jokaiselle etsitään nyt omaa yksilöivää nimeä. Kaikkien nimiä ehdottaneiden kesken arvotaan yksi auto käyttöön koko viikonlopuksi.

Kolme täyssähköistä, automaattivaihteista Mini-Lifti -yhteiskäyttöautoa sijaitsevat kaupunkiympäristön toimipisteen parkkipaikalla osoitteessa Kirkkopuistikko 26, johon niille on rakennettu pysäkki ja keskinopeat latauspisteet. Arkipäivisin autot ovat kaupungin työntekijöiden käytössä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin niitä voi vuokrata vapaasti kuka tahansa.

Mini-Liftien toiminta alkaa virallisesti tänään 8.9. klo 15-17 järjestettävän julkistustilaisuuden jälkeen. Yhteiskäyttöautopalvelun nimi ja ulkoasu mukailevat joukkoliikenteestä tuttua Lifti-brändiä, mutta sen lisäksi jokaiselle autolle etsitään omaa ytimekästä ja tarttuvaa nimeä.

– Nimien tarkoitus on tuoda paitsi positiivista fiilistä, myös helpottaa autojen yksilöimistä ja vuokrausta, Mini-Liftin projektipäällikkö Tomi Paalosmaa kertoo.

Kaikkien nimiä ehdottaneiden kesken arvotaan yksi yhteiskäyttöauto ilmaiseksi käyttöön koko viikonlopuksi. Lisäksi vastanneiden kesken arvotaan kolme ilmaiskoodia, jolla auton saa käyttöönsä kahden tunnin ajaksi.

Nimiä voi ehdottaa Mini-Liftin nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Lomake suljetaan keskiviikkona 21.9. klo 12, jonka jälkeen raati valitsee tulleista nimiehdotuksista kolme sopivinta, jotka teipataan autojen kylkeen.

Mini-Liftien nimikilpailu on osa Euroopan liikkujan viikkoa, jossa kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Lue lisää yhteiskäyttöautoista osoitteesta vaasa.fi/mini-lifti ja tutustu tarkempiin käyttöohjeisiin Omagon sivuilla. Palveluun rekisteröitymisen jälkeen asukkaat voivat vuokrata auton käyttöönsä liittymiskoodilla MINILIFTI22.