Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Bildelningsbilarna Mini-Lifti finns nu att hyra - ge förslag på namn till bilarna!

Publicerad: 8.9.2022

Vasabornas gemensamma bildelningsbilar Mini-Lifti finns att hyra från och med i dag. Sammanlagt finns det tre bilar, till vilka man nu söker egna unika namn. Bland alla som ger förslag lottas en bil ut för ett helt veckoslut.

Tre helelektriska bildelningsbilar med automatväxel står till förfogande på parkeringen vid Stadsmiljöns verksamhetsställe på adressen Kyrkoesplanaden 26, där de har fått en egen hållplats och medelsnabba laddningsstationer. På vardagarna står bilarna till förfogande för stadens anställda, men på kvällar och veckoslut kan vem som helst fritt hyra dem.

Officiellt inleds verksamheten i dag 8.9 efter lanseringen som hålls kl. 15-17 . Utseendet och namnet på bildelningstjänsten följer det redan bekanta varumärket Lifti från kollektivtrafiken, men utöver det söker man egna fyndiga namn som fastnar i minnet till alla tre bilar.

– Avsikten med namnen är förutom att ge en positiv känsla, även att underlätta identifieringen och uthyrningen av de enskilda bilarna, berättar Tomi Paalosmaa, projektchef för Mini-Lifti.

Bland alla som ger namnförslag  lottas en bil ut för gratis användning under ett helt veckoslut. Därtill lottas tre gratiskoder ut bland alla som svarar, med vilka man får använda en bil i två timmar.

Namnförslag kan ges via formuläret som finns på Mini-Liftis webbsidor. Formuläret stängs onsdag 21.9 kl. 12, varefter juryn går igenom alla svar och väljer ut de tre mest passande namnförslagen, vilka sedan tejpas på bilarna.

Namntävlingen för Mini-Lifti är en del av den Europeiska mobilitetsveckan, där man uppmuntrar människor till att fundera över de egna dagliga trafikvalen och deras inverkan på miljön och samhället.

Läs mer om bildelningsbilarna på adressen vasa.fi/mini-lifti och bekanta dig med mer detaljerade bruksanvisningar på Omagos webbplats. Efter att ha registrerat sig i tjänsten kan invånarna hyra ut en bil med anslutningskoden MINILIFTI22.