Ohita valikko
Käsi kädessä

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Miten sinä haluaisit osallistua ja vaikuttaa? – Vaasa pyytää kommentteja Osallistumisohjelman luonnoksesta

Julkaistu: 2.12.2021

Vaasan kaupungin Osallistumisohjelman 2021-2025 tavoitteena on turvata ja parantaa asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä kehittää yhteistyötä yhdistysten kanssa. Ohjelma on nyt luonnosvaiheessa ja kuka tahansa voi kommentoida luonnosta.

– Osallistuminen ja vaikuttaminen omaan elämään koskeviin asioihin on yksi onnellisuuden kulmakivi. Omaksi koettu arki ja yhdenvertaisuus ovat hyvinvoinnin kannalta tärkeitä asioita, sanoo ohjelmaa valmisteleva aluepalvelupäällikkö Suvi Aho.

Kaupungilla on jo monia vaikuttamiskanavia, mutta asukkaat eivät välttämättä tunne niitä kaikkia. Lisäksi tavoitteena on selkeyttää kanavia ja parantaa niistä ja vaikuttamiskeinoista viestintää. Myös monikielisyyttä sekä kokemusasiantuntijuuden käyttöä halutaan tukea.

Yritysten ja yhteisöjen kanssa halutaan parantaa vuorovaikutusta ja sovittaa yhteen yhteisiä tavoitteita. Tavoitteena onkin järjestöystävällinen Vaasa.

– Henkilöstömme on toki keskeisessä asemassa siinä, että palveluiden käyttäjiä ja kaupungin asukkaita kuullaan ja otetaan mukaan jo asioiden suunnitteluvaiheessa. Tätä varten työntekijöitä koulutetaan ja heille kehitetään työvälineitä osallistumiseen, kertoo Aho.

Kommentoi luonnosta 16.12. mennessä!

Osallistumisohjelman luonnos on kommentoitavissa 16.12. asti verkossa. 

Lisäksi ohjelman luonnokseen voi tutustua ja sitä kommentoida Kansalaisinfossa Pääkirjastolla, Vähänkyrön yhteispalvelupisteessä, Variskan kirjastossa ja Sundomin kirjastossa.

Ohjelmaa on valmisteltu yhdessä asukkaiden, yhdistysten, kokemusosaajien, kaupungin työntekijöiden, toimielinten ja eri vaikuttajaryhmien ja asiantuntijoiden kanssa.

Ohjelma käsitellään tammikuussa kaupunginhallituksessa ja sen jälkeen kaupunginvaltuustossa.

– On tärkeää, että kuulemme juuri heiltä, joita varten ohjelmaa teemme, mitä vaikutuskeinoja halutaan käyttää. Osallistumisen tulee olla helppoa ja läpinäkyvää sekä kannustaa olemaan aktiivinen jatkossakin, sanoo Aho.