Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Muistutus kiinteistönomistajille – tonteilta poistettua hiekoitussepeliä ei saa kasata yleisille katualueille

Julkaistu: 17.5.2022

Jokakeväinen katujen puhdistus on käynnissä. Kiinteistön omistajien ja kiinteistöhuoltoyhtiöiden vastuulla on poistaa hiekat omalta tontilta ja sen kohdalla olevalta jalkakäytävältä. Katujen kunnossapidosta muistutetaan, että hiekoitussepeliä ei saa kasata tarpeettoman pitkäksi aikaa palokujille tai yleisille katualueille, vaan sepeli on poistettava ensi tilassa ja huolehdittava asianmukaisesti sen jatkokäsittelystä.

Vaasassa on viime vuosien aikana havahduttu ongelmaan, jossa kiinteistöjen tonteilta ja jalkakäytäviltä poistettu hiekka siirretään yleisille katualueille ja palokujille. Sama ongelma esiintyy talvisin lumikasojen kanssa.

Kaupunki poistaa hiekan kaduilta, kävely- ja pyöräteiltä, parkkialueilta sekä julkisten rakennusten pihoilta, mutta yksityiset tontit ja niiden edustalla olevat jalkakäytävät kuuluvat lain mukaan kiinteistön omistajien ja heidän valtuuttamien huoltoyhtiöiden vastuulle.

Katujen kunnossapito pyrkii puuttumaan havaittuihin epäkohtiin mahdollisuuksien mukaan. Asukkaat voivat ilmoittaa katualueille tai palokujille kasatusta hiekoitussepelistä palautepalvelun kautta.

Lue lisää: