Ohita valikko
Lapsi leikkii pihalla

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Mussorintien asukaskyselyyn saatiin paljon vastauksia – suunnittelu jatkuu PIHAKATU -vaihtoehdolla

Julkaistu: 29.6.2020

Mussorintien turvallisuutta parannetaan Huutoniemellä. Suunnitteluvaihtoehdoista järjestettiin asukaskysely 25.5.-5.6. Vastauksia saatiin huimat 132 kappaletta. Esittelyaineistoon kävi verkossa tutustumassa 360 vierailijaa. Suosituin vaihtoehto oli PIHAKATU.

– Vastauksia saatiin upea määrä, vaikka emme voineet järjestää yleisötilaisuutta. Suuri kiitos kaikille vastanneille. Aihe kiinnosti sekä kadun varrella asuvia, että alueen muita asukkaita ja tienkäyttäjiä. On hienoa, että juuri oikea kohderyhmä pääsee vaikuttamaan kadun suunnitteluun, iloitsee suunnitteluinsinööri Tiina Kristola.

Mussorintien hanke lähti liikkeelle vesihuollon saneeraustarpeesta. Kaupungille esitettiin myös toive, että Huutoniemen koululaisten koulutien turvallisuutta parannetaan.

Tietoa katusuunnitelmista ja kyselystä jaettiin suoraan koteihin sekä koulun, vanhempainyhdistyksen, median ja kaupungin omien sähköisten kanavien kautta. Sähköinen esittely ja kysely toteutettiin Maptionnaire-palvelulla, jota esimerkiksi kaavoituksessa on käytetty jo pidempään.

Eniten kannatusta sai vaihtoehto PIHAKATU

Mussorintiestä laadittiin kolme vaihtoehtoa; PIHAKATU, ERILLINEN PYÖRÄTIE ja JALKAKÄYTÄVÄ. Suosituin vaihtoehto kaikista oli PIHAKATU, jota kannattivat varsinkin Mussorintien varrella asuvat (n. 73 %) ja kaikista vastaajista noin 45 prosenttia.  Eniten kannatusta (n. 41 %) Mussorintietä säännöllisesti käyttäviltä sai vaihtoehto ERILLINEN PYÖRTIE, kaikista vastaajista sitä kannatti noin 33 prosenttia. JALKAKÄYTÄVÄ sai vähiten kannatusta ja sen valitsi noin 20 prosenttia kaikista vastaajista. Neljä vastaajaa ei valinnut mitään vaihtoehdoista.

Vastauksissa korostuu erityisesti koulutien turvallisuus:

”Pihakatu toisi turvallisen koulutien jo olemassa olevalle tielle. Osa lapsista tulisi kulkemaan joka tapauksessa kouluun Mussoritiellä, vaikka erillinen väylä olisikin olemassa. Pihakatu toisi viihtyisyyttä alueen asukkaille.”

”Pihakatu olisi paras vaihtoehto leikkipuiston vuoksi. Miten leikkipuistoon kuljettaisiin, jos esim. olisi erillinen pyörätie? Pyörätie pidentäisi matkaa. Pihakatua pitkin saisivat kaikki ajaa edelleen, mutta turvallisemmin.”

”Paras ja turvallisin tapa on muuttaa Mussorintie Pihakaduksi. Silloin siinä uskaltaa kulkea kaikki. Suunnitelma Pihakadusta näyttää hyvälle.”

Kadun suunnittelu jatkuu

Mussorintien suunnittelua jatketaan PIHAKATU –vaihtoehdolla. Mussorintie välillä Keskuskatu – Puskantie muutetaan suunnitelmassa pihakaduksi.

Pihakatu tarkoittaa jalankululle ja ajoneuvoille yhteisesti tarkoitettua katua. Ajonopeus ei saa ylittää 20 kilometriä tunnissa. Risteyksessä pihakadulta tulevan kuljettajan on aina väistettävä muuta liikennettä. Pihakadulla jalankulkijat, pyöräilijät ja autot kulkevat samassa tilassa yhdenvertaisina.

– Suunnittelu jatkuu ja työt kadulla tullaan aloittamaan loppusyksystä, kertoo kadunsuunnittelupäällikkö Siri Gröndahl.

Katso suunnitelma kartalla tai poikkileikkauskadusta (pdf)