Ohita valikko
Alexander Salvesen: Perception Calibrator V - Yellow/Blue, 2023 Neonvalo, argonvalo, polykarbonaatti, puu. Kuva: Alexander Salvesen.

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Neonvaloa ja viivakoodeja Vaasan Taidehalliin avautuvassa näyttelyssä

Julkaistu: 25.8.2023

Alexander Salvesen yhdistää näyttelyssään neonvaloa, maalausta, veistosta, videota ja installaatiota. Näyttely on viides osa taiteilijan poikkitaiteellisesta näyttelysarjasta ja se on esillä Vaasan Taidehallissa 26.8.–29.10.2023. Taiteilija kertoo teoksistaan uudessa näyttelyssään lauantaina 26.8. klo 14 Vaasan taidehallissa.

Näyttely In Visibilis V on Helsingissä asuvan kuvataiteilija Alexander Salvesenin samannimisen poikkitaiteellisen näyttelysarjan viides osa. Se vie katsojan syvemmälle kontrastien, värien, valon sekä pimeyden maailmaan.

Näyttelysarjan teokset perustuvat viivoihin ja niiden kautta Salvesen käsittelee teemoja, jotka liittyvät ajallisuuteen, kiihtyvyyteen, yhteiskuntaan sekä ihmisyyteen. Monet näyttelyn teokset ovat saaneet alkunsa viivakoodeista, jotka pohjaavat steriiliin tietokonekieleen, jonka olemme kehittäneet erilaisten kapitalististen järjestelmien tehostamiseksi.

Näyttelyssä taiteilija käsittelee näköaistiimme suoraan vaikuttavia asioita. Miten havaitsemme valon? Mitä vivahteita voimme tai haluamme havaita? Valo jää usein jälkikuvaksi kaikumaan, kun silmämme siirtyy eteenpäin. Onkin mielenkiintoista pohtia, mitä silmiemme edessä oikeastaan on ja mitä aivoissamme tapahtuu. Lähestyessään teemoja suoraan näköhavainnosta käsin, taiteilija käsittelee teosten avulla kysymyksiä ihmisten suhteista ja laajentaa näkökulmaa kaikkeen siihen, mihin toimintamme vaikuttaa.

Alexander Salvesen työskentelee monialaisesti taiteen parissa. Hän hyödyntää usein teoksissaan valoa ja teokset pohjaavat värien, esineiden ja muotojen keskinäisiin suhteisiin, niiden herättämiin mielikuviin sekä havaintokokemukseen. Salvesenin työt kumpuavat usein luonnosta ja luonnonilmiöistä sekä meitä ympäröivästä poliittisesta ilmapiiristä.  Hänen töitään on ollut esillä museoissa, gallerioissa ja tapahtumissa Suomessa ja ulkomailla.

Taiteilija kertoo teoksistaan uudessa näyttelyssään lauantaina 26.8. klo 14 Vaasan taidehallissa. Tervetuloa kuuntelemaan!

Lue lisää näyttelystä