Ohita valikko
Kuva Vaasan taidehallin näyttelystä Nuori taide Pohjanmaalla_kuvaaja Mira Braxén

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Nuori pohjalaistaide esittäytyy Vaasan taidehallissa

Julkaistu: 30.11.2019

Päivitetty: 2.12.2019

Pohjalainen Taiteilijaliitto ry järjestää näyttelyn ”Nuori taide Pohjanmaalla” yhteistyössä Vaasan kaupungin museoiden kanssa Vaasan taidehallissa 30.11.2019-8.3.2020. Pohjalainen Taiteilijaliitto haluaa näyttelyllä nostaa esiin tulevaisuuden taiteilijoita ja tukea nuorta pohjalaista taidetta.

”Nuori taide Pohjanmaalla” on jurytetty ja avoimeen tarjontaan perustuva näyttely, johon tarjosivat teoksiaan Pohjanmaan sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan alueella a­suvat, siellä syntyneet tai pohjalaisiksi muuten identifioituvat vuonna 1984 tai sen jälkeen syntyneet taiteilijat. Näyttelyn juryttivät taiteilijat Annika Bergvik-Forsander ja Aki Koskinen.

Näyttelyyn haki 47 taiteilijaa ja mukaan valittiin 22. Hakemuksia tuli ilahduttavan laajasti niin aiheiltaan kuin teknisesti ja laadullisestikin. Valinnassa otettiin huomioon laadullisten kriteerien lisäksi teosten persoonallisuus ja ajankohtaisuus.

Jury pitää hieman yllättävänä sitä, kuinka vähän miespuolisia taiteilijoita haki mukaan. Tämä näkyy myös valittujen sukupuolijakaumassa: mukaan valittiin 17 naistaiteilijaa ja vain 5 miestaiteilijaa.

Näyttelyyn valittiin seuraavat taiteilijat: Maria LaakkonenAnneli Holmström, Moa Cederberg, Mira Roivainen, Elli Alasaari, Mari Hallapuro, Emma Öhberg, Emilia Nurmivaara, Alexander Granqvist, Sylvia Javén, Teemu Sorila, Ville Hiltunen, Laura Haapasalo, J-P KöykkäMelika MashmulSaija Lehtola, Petri Haavisto, Kika Wikman, Laura Särs, Laura Hetemäki, Alexandra Harald ja Emma Ahlgren.

Jury toivoo, että mukaan valitut teokset muodostavat Vaasan taidehalliin mielenkiintoisen ja dynaamisen kokonaisuuden. Tarkoituksena on tuoda lisäksi esiin se yksilöiden muodostama kirjavuus, joka leimaa tämän päivän taidemaailmaa ja näkyy myös pohjalaisessa nuoressa taiteessa.