Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Nuorisopalvelut jalkautuu koulujen päättäjäispäivänä Vaasassa

Julkaistu: 24.5.2024

Kesäloman alkua ja koulujen päättymistä juhlitaan 1.6.2024. Vaasan kaupungin nuorisopalveluiden koko henkilökunta jalkautuu illaksi ja yöksi nuorten pariin taatakseen turvallisen illanvieton kaikille.

Nuoret ovat perinteisesti kokoontuneet Vaasassa Hovioikeudenpuistoon sekä Hietasaareen juhlimaan alkavaa kesälomaa. Päättäjäisiltana juhlivan nuorison pariin jalkautuu tänäkin vuonna Vaasan kaupungin nuorisopalvelun aikuisia kohtaamaan ja auttamaan nuoria.

– Tavoitteenamme on olla läsnä, näkyä ja tehdä illanvietto kaikille turvalliseksi. Teemme ennaltaehkäisevää nuorisotyötä ja meille voi tulla tosi matalalla kynnyksellä juttelemaan, kertoo kohdennetun nuorisotyön palvelupäällikkö Kirsi Päivinen.

Nuoriso-ohjaajat jalkautuvat nuorten pariin Vaasan keskustan lisäksi myös Vähänkyrön alueella.

Nuoriso-ohjaajat tunnistaa takeista

Yhteensä jalkautumassa on koulujen päättäjäisiltana noin 30 nuorisopalveluiden työntekijää. Työntekijät tunnistaa sinisestä takista tai liivistä, jonka selässä lukee nuorisotyö tai nuoriso-ohjaaja.

– Meillä on päättäjäisiltana perinteisesti mukana koko henkilökunta, nuorisotoimenjohtajaa myöden. Olemme läsnä nuorten parissa klo 16-02 välillä Vaasan keskustan alueella ja Vähänkyrön alueella klo 16-24, Päivinen kertoo.

Liikkuvan nuorisotyön matkailuauto Nuoli liikkeellä

Myös liikkuvan nuorisotyön matkailuauto Nuoli liikkuu koulujen päättäjäispäivänä Vaasassa eri alueilla noin klo 20-21 saakka.

Iltayhdeksän jälkeen Nuoli päivystää Hietasaaressa ja toimii siellä maamerkkinä, jonka luota varmasti löytää turvallisen aikuisen. Matkailuauto Nuolen puhelinnumero 040 168 3924.

Vaasan kaupungin nuorisopalveluiden työntekijöiden kanssa jalkautumassa on Vaasan suomalaisen seurakunnan työntekijöitä, ja tiivistä yhteistyötä tehdään ankkuritoiminnan kanssa. Ankkuritoimintaa toteutetaan moniammatillisessa tiimissä, johon kuuluvat asiantuntijat poliisista, sosiaalitoimesta, terveystoimesta sekä nuorisotoimesta. Vähässäkyrössä mukana jalkautumassa ovat myös Vaeltavat vanhemmat.

Rokkikoululla avoimet ovet

Lauantaina 1.6. erillistä ohjelmaa on tarjolla Klemettilässä sijaitsevalla nuorisopalveluiden Rokkikoululla. Rokkikoululla on avoimet ovet, jolloin siellä voi tutustua tiloihin sekä kokeilla eri soittimia.

– Kannattaa myös seurata nuorisopalveluiden somekanavista varsinkin @youngvaasa –Instagram-tiliä. Sieltä löytyvät esimerkiksi Nuoli-auton liikkeet sekä muuta hyödyllistä tietoa, vinkkaa Päivinen.