Ohita valikko
nuoret solistit

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset Vaasan kaupunginorkesteri

Nuorten muusikoiden aika loistaa

Julkaistu: 18.2.2020

Päivitetty: 19.2.2020

Nuoret muusikot Vaasasta ja Pohjanmaalta pääsevät valokeilaan torstaina Vaasan kaupunginorkesterin solisteina.

Jo perinteeksi muodostunut nuorten solistien konsertti tuo lavalle nuoria muusikoita Pohjanmaan musiikkioppilaitoksista.

-Tahdomme tarjota mahdollisuuden nuorille kyvyille päästä harjoittelemaan ja esiintymään oikean sinfoniaorkesterin kanssa, kertoo Kuula-opiston rehtori Tomas Holmström.

Hyppy kylmään veteen

Nuorten solistien konsertin johtaa kaupunginorkesterin ylikapellimestari James Lowe.

Lowella on paljon kokemusta työskentelystä nuorten muusikoiden kanssa. Hän on toiminut muun muassa Skotlannin nuoriso-orkesterilaitoksen neuvonantajana ja johtajana.

–On aina ilo päästä tekemään töitä nuorten kanssa! Kokemus oikean sinfoniaorkesterin kanssa työskentelystä on todella tärkeä.

Kaikki konsertin 15 solistia ovat jo päässeet harjoittelemaan orkesterin kanssa tällä viikolla.

–Meillä on mennyt mahtavasti! On todella iso haaste soittaa ensi kertaa oikean orkesterin solistina. Se on kuin hyppäisi kylmään veteen ja kaikki solistit ovat suoriutunee tästä loistavasti, kehuu Lowe.

Onnistunutta musiikkikasvatusta

Lowe kehuu sitä, miten Suomessa ymmärretään musiikkikasvatuksen tärkeys.

-Suomi on pieni maa, josta tulee paljon loistavia muusikoita. Täällä on musiikkiopistoja ympäri maata ja on mahtavaa, että  oppilaat pääsevät esiintymään kanssamme.

Torstain konsertin solistioppilaat tulevatkin paitsi Vaasasta, myös Mustasaaresta, Pietarsaaresta ja Närpiöstä.

-Kuulen usein sanottavan, että musiikkia kannattaa opiskella matematiikan tai kielten takia. Mutta musiikkia kannattaa opiskella musiikin itsensä takia! Lowe sanoo.

-Musiikkia opiskelemalla oppii paljon itsestään ja maailmasta, Lowe jatkaa.

Edustettuna niin Mozart kuin Beyoncé

Nuorten solistien konsertin ohjelmaa on värikäs ja vaihteleva sekoitus teoksia. Joukossa on monia rakastettuja konserttoja, mutta myös kevyempää musiikkia kuten Beyoncéta ja Frank Sinatraa.

16-vuotias Amel Susic soittaa konsertissa Mozartin Pianokonsertto nro 23 A-duuri (KV 488),
osan 1.
Susic on soittanut pianoa 6 vuotta ja esiintyy nyt ensi kertaa kaupunginorkesterin solistina. Kappalevalintaansa Susic kuvailee iloiseksi.

–Se vie ajatukseni rannalle kauniina päivänä, joka sittemmin keskipäivällä muuttuu myrskyksi niin, että joutuu piiloutumaan jonnekin mutta sitten lopuksi myrsky laantuu ja rannalle voi palata ottamaan aurinkoa, kuvailee solisti teosta.

Nuorten solistien konsertti
Ti 20.2.2020 klo 19.00 Vaasan kaupungintalo
joht. James Lowe
sol. Emilia Teppo, Aada Laajalahti, Sara Korpilahti, Henna Vuorio, Wilma Saar, Amel Susic, Netanel Hong, Sini Rajalehto, Kevin Vikström, Katja BolotovaEmma Dahl, Emma Strömbäck, Oskari Riihimäki, Erica Snårbacka, Natalie Snellman,
+ Novia-opiston yhtye : Adrian Heiskanen, Tobias Nygård Oskar Packalen

Liput: 25/21/10€

Bach–Mozart–Grieg–Rahmaninov–Beyoncé–Snårbacka…

Yhteistyössä: Kuula-opisto , Mustasaaren musiikkiopisto,  Musiikkiopisto Legato,  Yrkesakademin i Österbotten, Yrkeshögsskolan NOVIA, &  WaVa-opisto