Ohita valikko

Nyt hypätään lasten teatterin maailmaan!

Julkaistu: 16.4.2024

Teatteri luo lapsille ainutlaatuisia kokemuksia ja elämyksiä, rakkaita muistoja unohtamatta. Tässä VaasaCastin jaksossa päästään kuulemaan teatterintekijöiden ajatuksia näiden elämyksien rakentamisen taustalta.

Vaasan kaupunginteatterin teatteriohjaaja Emma Mattila ja Wasa teaterin teatteripedagogi Anna Moberg vierailivat Ronja Juolan vieraana VaasaCastissa. Teattereissa on keväällä luvassa vahvoja roolihahmoja ja sankareita, jotka toimivat esikuvina monelle lapselle.

– Lastenteatterissa tärkeitä lähtökohtia ovat kertomukset ja mitä haluamme eri asioista lapsille kertoa. Kohderyhmänä ovat kuitenkin lapset, joten sen täytyy olla jotain sellaista, joka kiinnostaa heitä, Moberg kertoo.

Jaksossa syvennytään myös vieraiden omien teatterimuistojen pariin uran varrelta.

– Katsomossa oli lapsi eturivissä ja näin silmäkulmastani, kuinka hän oli tulossa lavalle pelastamaan kaveria pahiksen käsistä. Opettaja joutui pitämään hänestä kiinni, jottei hän juoksisi lavalle, Mattila muistelee nauraen.

Jakson alussa ääneen pääsevät myös lapset, ja pääsemme kuulemaan, mitä mietteitä heillä on teatterista. Onko teatterin paras osio väliajan herkut vai lohikäärmeet? Kuuntele jakso ja ota selvää!