Ohita valikko
Kuvassa on 3D tulostin Makerspace-tilassa pääkirjastolla, kuvaaja Maija Rossi

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Pääkirjastossa on nyt tila ja laitteita itsetekemiselle

Julkaistu: 29.10.2019

Päivitetty: 6.11.2019

Pääkirjastoon on avattu Makerspace-tila, josta löytyy 3D-tulostin, vinyylileikkuri, ompelukone ja saumuri. Asiakkaiden tulee osata käyttää laitteita itsenäisesti.

3D-tulostimella voi tulostaa kolmiulotteisia esineitä ja sen käyttö maksaa 0,40 € / alkava tunti. Tulostimessa käytettävä tulostuslanka löytyy Makerspacesta.

Vinyylileikkurilla voi tehdä yksivärisiä vinyylitarroja tai yhdistää useita värejä moniväriteippauksiksi. Tällä hetkellä on käytössä musta ja valkoinen vinyyli. Vinyylin hinta on 0,40 € / alkava 10 cm.

Ompelukoneen ja saumurin käyttö on ilmaista, mutta asiakkaan tulee tuoda mukanaan kaikki ne materiaalit, joita tarvitsee ompelutyössä. Vaihtoneuloja löytyy Makerspacesta.

Tilasta löytyy käyttöohjeita. 3D-tulostinta saa käyttää vain, jos on osallistunut käyttäjäkoulutukseen, jonka kirjasto järjestää 1-2 kertaa kuukaudessa.

Makerspace on pääkirjaston ensimmäisessä kerroksessa ja sitä voi käyttää kirjaston aukioloaikoina. Lue lisää laitteista, niiden varaamisesta ja käyttösäännöistä kirjaston nettisivuilta.

Laitteet on hankittu Aluehallintoviraston hankerahoituksella.