Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Palosaaren risteyssillan pintarakenteiden uusiminen käynnistyy

Julkaistu: 22.5.2024

ELY-keskus korjaa kesällä 2024 Palosaaren risteyssillan pintarakenteita. Sillan vedeneristerakenteet ovat vaurioituneet ja rikkoneet asfaltin sillan kannella. Kiertoteiden rakentaminen aloitetaan toukokuun puolessa välissä, ja silta suljetaan kaikelta liikenteeltä ja käännetään kiertotielle 4. – 5.6.2024 välisenä yönä.

Nykyinen silta on valmistunut ja otettu käyttöön liikenteelle vuonna 2019. Hankkeessa puretaan olemassa olevat pintarakenteet, uusitaan sillan vesieristeet sekä rakennetaan pintarakenteet sen jälkeen nykyisiä vastaavaksi. Korjaaminen tehdään yhdessä Vaasan kaupungin kanssa.

Vaurioiden aiheuttaja selvitetään korjaustyön alussa, koska on epätavallista, että silta joudutaan korjaamaan näin nopeasti valmistumisen jälkeen. Vaurioilla ei ole vaikutusta sillan kantavuuteen.

Korjaustyöstä aiheutuu mittavaa haittaa liikenteelle. Korjaustyön ajaksi Palosaaren silta suljetaan kaikelta liikenteeltä. Korjaustöiden ajaksi rakennetaan kiertotie Alskatintien kautta Palosaareen.

Jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan käyttämään joko Vetokannaksen ylikulkukäytävää etelän suunnassa tai Peipposen alikulkukäytävää pohjoisen suunnassa.

Sillan pintarakenteiden korjaustyön kokonaiskustannus on noin 0,5 miljoonaa euroa. ELY-keskus ja MPV-Infrarakenne Oy ovat allekirjoittaneet korjauksesta urakkasopimuksen.

Aikataulu

Kiertoteiden rakentaminen aloitetaan toukokuun puolessa välissä.

Palosaaren silta suljetaan kaikelta liikenteeltä ja käännetään kiertotielle 4.-5.6.2024 välisenä yönä. Liikenne käännetään takaisin Palosaaren sillalle 9.8.2024.

Hanke valmistuu kokonaisuudessaan 15.9.2024 mennessä.

Palosaaren sillan työnaikaiset kiertotiet autoliikenteen osalta