Ohita valikko
uimaranta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Paratiisisaaren uimarannalla havaittu sinilevää 28.6.

Julkaistu: 28.6.2022

Päivitetty: 29.6.2022

Paratiisisaaren uimarannalla Vaasan Vaskiluodossa on tänään 28.6.2022 havaittu hieman sinilevää. Sinileväesiintymän vuoksi uimista ei suositella toistaiseksi Paratiisisaaren uimarannalla.

Sinilevää on havaittavissa vihertävinä hiutaleina rantavedessä.

Lämpimät ja leutotuuliset säät edesauttavat sinilevän esiintymistä vesistöissä. Tuulet ja virtaukset voivat liikutella sinilevämassaa, joten sinilevän määrä vedessä voi vaihdella nopeasti jopa saman päivän aikana. Siksi uimarin kannattaa itse arvioida silmämääräisesti uimaveden tila aina ennen uimista.

Jos uimari havaitsee uimavedessä jotain epäilyttävää, kuten normaalista poikkeavaa väriä tai hajua tai sinilevää, kannattaa uimista välttää ja ilmoittaa asiasta kunnan terveydensuojeluviranomaiselle (Vaasan kaupungin ympäristöosasto, keskuksen puh. (06) 3251 111, terveysvalvonta@vaasa.fi) tai rannan ylläpitäjälle, jonka yhteystiedot löytyvät uimarannan ilmoitustaululta.

Tiistaina 28.6.2022 on otettu Vaasan kaikilta yleisiltä uimarannoilta seurantakalenterin mukaiset uimavesinäytteet. Näytteet on toimitettu laboratorioon ja analyysivastaukset valmistuvat perjantaina 1.7. tai maanantaina 4.7., ja niistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.