Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Pinkkejä busseja näkyy jo katukuvassa

Julkaistu: 5.8.2021

Vaasan ja Mustasaaren uusi yhteinen joukkoliikenne Lifti aloittaa toimintansa ensi vuonna. Uudistuksen myötä bussit saavat uuden nimen ja värityksen. Muutama uuden ilmeen mukainen, pinkki bussi on jo liikenteessä.

Pinkillä värillä teipatut Lifti-bussit tulevat Vaasaan vaiheittain. Kahdeksan kaasubussia teipattiin kesä-heinäkuussa ja näitä on voinut bongata katukuvasta jo tänä kesänä. Yhteensä pinkiksi teipataan tämän vuoden aikana 12 bussia. Loput bussit teipataan ensi vuonna ennen Liftin liikennöinnin alkua.

– Uudet pirteät teippaukset ovat merkki tulevasta, isosta muutoksesta Vaasan ja Mustasaaren joukkoliikenteeseen. Odotin ensimmäistä teipattua bussia innolla ja on hienoa nähdä pinkit bussit liikenteessä jo nyt, joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund iloitsee.

Liftin nimi ja ulkoasu valittiin äänestyksellä. Teippausvärin osalta asukkaiden toivottiin valitsevan liikenteessä erottuvan ja hyvää mieltä jakavan ilmeen. Äänestyksessä annettiin kaikkiaan 1862 ääntä, ja voittajaksi selviytyi pinkki teippausväri 703 äänellä.

Liftin uusi linjasto julkistetaan tulevana syksynä ja virallisesti Lifti aloittaa toimintansa elokuussa 2022.

Tutustu uudistukseen ja sen vaiheisiin vaasa.fi:n Joukkoliikenneuudistus-sivulla.