Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Joukkoliikenteen nimikilpailun voittaja on Lifti.

Joukkoliikenneuudistus 2022

Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta saivat asukkailtaan yhteensä yli 600 nimiehdotusta uudelle alueelliselle joukkoliikenteelle, joka aloittaa toimintansa vuonna 2022. Uudistuvan joukkoliikenteen viestinnällä ja osallistavalla brändäyksellä halutaan kannustaa asukkaita puntaroimaan asenteitaan ja arvojaan.

Asukkaat antoivat Vaasan seudun joukkoliikenteelle nimen Lifti

Kansa on puhunut. Vaasan kaupungin ja Mustasaaren kunnan uusi alueellinen joukkoliikenne saa nimen Lifti. Vuonna 2022 toimintansa aloittavalle joukkoliikenteelle päätettiin nimi äänestyksellä, johon asukkaat osallistuivat innostuneesti. Kolmesta finaaliin valitusta nimiehdotuksesta Lifti sai 664 ääntä, Blinkka 508 ja Vindi 273. Vuonna 2022 toimintansa aloittavalle Liftille aletaan seuraavaksi suunnitella logoa ja visuaalista ilmettä väreineen.

Liftin aloittaa liikennöinnin vasta vuonna 2022, joten asukkailla on aikaa makustella ja tottua alueellisen joukkoliikenteen nimeen. Seuraavaksi joukkoliikenteelle aletaan suunnitella logoa ja visuaalista ilmettä, joka pohjautuu uudistettuun Vaasan seudun ilmeeseen.

– Toivomme, että joukkoliikenne tuntuisi helpolta “liftiltä” asukkaillemme – että Liftin kyytiin olisi helppoa ja vaivatonta nousta, palvelu olisi mutkatonta ja Lifti olisi helppo valinta arjessa”, joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund kertoo.

Kaikkien nimeä ehdottaneiden asukkaiden kesken arvottiin bussimatkat vuodeksi, puoleksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi.

Uudistuva seudullinen joukkoliikenne 

Vaasan kaupunki on hakenut ja saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta liikkumisen ohjauksen valtionavustusta vuodelle 2020. Valtionavustusta haettiin joukkoliikenteen brändäykseen, viestintään ja markkinointiin, koska Vaasa ja Mustasaari ovat sitoutuneet yhteiseen joukkoliikenteen toimivalta-alueeseen, joka tulee toimintaan kahden vuoden sisällä. Muutos näkyy asukkaille oman brändin lisäksi täysin uuden linjaston muodossa. 

Uuden joukkoliikenteen toimivalta-alueen tavoitteena on kasvattaa joukkoliikenteen käyttöä kaikissa käyttäjäryhmissä. Viestinnällinen ilme tulee pohjautumaan Vaasan ja Vaasan seudun ilmeeseen sekä viestintäkärjillään brändi tuo esiin Vaasan kestävän liikkumisen ydinajatuksia. 

Hankkeen omistaa Vaasan kaupungin kuntatekniikka, ja mukana työryhmässä ovat myös Mustasaaren kunta sekä VASEKin hallinnoiman MoveIT-hankkeen edustajat. 

Ota yhteyttä:

Kehitysehdotukset ja palautteet voi laittaa myös sähköpostiosoitteeseen: