Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Pohjanmaan patsaat ja muistomerkit mukaan karttasovellukseen

Julkaistu: 22.2.2023

Uudessa sovelluksessa esitellään Pohjanmaan patsaita ja muistomerkkejä kunnittain. Tällä hetkellä siitä löytyvät Vaasan, Laihian ja Kaskisten patsaat ja muistomerkit. Nykyinen laajempi sovellus korvaa aiemman, vuonna 2019 julkaistun sovelluksen.

Kaiken kaikkiaan sovellukseen on kerätty noin 190 patsasta, muistomerkkiä ja taideteosta Vaasasta, Laihialta sekä Kaskisista. Sovellukseen lisätään tulevan neljän vuoden aikana kaikkien Pohjanmaan kuntien kohteet. Tietoja patsaista ja muistomerkeistä kerätään yhteistyössä kuntien kulttuuritoimijoiden ja kotiseutuaktiivien kanssa. Aikaisemmassa sovellusversiossa oli koottuna vain Vaasan alueen patsaat ja muistomerkit.

Kaksikielisen sovelluksen tavoitteena on koota yhteen paikkaan tiedot Pohjanmaan alueen patsaista ja muistomerkeistä. Karttasovelluksesta on siis helppo löytää patsaiden paikat ja niiden lyhyt historiikki.

– Sovellusta täydennetään jatkuvasti samalla kun uusia kohteita tulee ja saamme lisää tietoa niistä. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia ja vinkkejä yleisöltä sovellukseen liittyen, kertoo aluetaideamanuenssi Silvia Rinne.

Sovellus on toteutettu yhteistyössä Vaasan kaupungin museoihin kuuluvan Pohjanmaan museon sekä Aimo Nybergin kanssa. Eläkkeellä oleva kuvataiteen lehtori Aimo Nyberg on koostanut sovellukseen Vaasan kohteet kuvineen. Laihian ja Kaskisen kohteet on koonnut Pohjanmaan museo. Sovelluksen toteutuksesta vastaa Vaasan Paikkatietopalvelut.

Linkki sovellukseen: https://geoinfo.vaasa.fi/sovellukset/PohjanmaanPatsaat/

Yhteyshenkilöt

aluetaideamanuenssi Silvia Rinne (silvia.rinne@vaasa.fi), Vaasan kaupungin museot

maakuntatutkija Kaj Höglund (kaj.hoglund@vaasa.fi), Pohjanmaan museo

paikkatietoasiantuntija Eveliina Toivola (eveliina.toivola@vaasa.fi), Vaasan kaupunki