Ohita valikko
Portti Tulevaisuuteen -hankkeen havainnekuva

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Portti Tulevaisuuteen -paviljonkiin etsitään kahvilayrittäjää

Julkaistu: 10.5.2021

Vaasan kaupunki etsii kahvilayrittäjää Onkilahden puistoon tämän vuoden aikana nousevaan Portti Tulevaisuuteen -paviljonkirakennukseen. Ennen varsinaista kilpailutusta kartoitetaan kahvilatoiminnasta kiinnostuneita yrittäjiä, sekä tarjotaan lisätietoa kahvilarakennuksesta ja sen mahdollisuuksista.

Portti Tulevaisuuteen –paviljonkirakennus on Vaasan uusi näyttävä maamerkki, joka esittelee puun käytön moninaisia mahdollisuuksia ja toimii puurakentamisen koekenttänä. Kaksikerroksisen rakennuksen toiseen kerrokseen tulee yhdistetty kahvila- ja näyttelytila, jonka lisäksi rakennus toimii infopisteenä ja huoltorakennuksena. Kahvilatoiminnan lisäksi alueen käyttäjille voidaan tarjota muitakin palveluita, kuten esimerkiksi harrastusvälineiden vuokrausta.

Paviljonkirakennuksen pinta-ala on yli 105 m2 ja erillisen ulkorakennuksen noin 51 m2. Rakennuksen yhteyteen rakennetaan myös terassialue.

– Onkilahden ulkoilualueen kupeeseen rakennettava paviljonkirakennus tarjoaa hienot mahdollisuudet kahvilatoiminnalle. Puistossa vierailee viikoittain runsaasti ihmisiä, ja sen tarjoamat aktiviteettimahdollisuudet ovat erityisesti perheiden ja nuorten suosiossa, projektipäällikkö Tomi Paalosmaa kertoo.

– Tämän vuoden aikana puistoa kehitetään Portti Tulevaisuuteen -hankkeen lisäksi myös skeittiparkin ja ulkokuntosalin voimalla, nostaen sen vetovoimaisuutta entisestään, hän jatkaa.

Vaasan kaupunki etsii nyt kiinnostuneita kahvilayrittäjiä ennen varsinaista tarjouskilpailua, joka järjestetään mahdollisimman pian alkukartoituksen jälkeen.

Lisätietoja vuokrauksen kohteesta antaa projektipäällikkö Tomi Paalosmaa, tomi.paalosmaa@vaasa.fi, 050 505 1869. Kiinnostuneilta pyydetään yhteydenottoja 24.5.2021 mennessä.