Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Pyöräpysäköinnin edistämiseen myönnettiin valtionavustusta

Julkaistu: 10.11.2023

Ympäristöministeriö on myöntänyt Vaasan kaupungille valtionavustusta pyöräpysäköinnin edistämishankkeelle. Hankkeen tavoitteena on lisätä turvallisia pyöräpysäköintipaikkoja sekä yleisillä alueilla, että julkisissa ja yksityisissä kiinteistöissä.

Hanke käynnistyy marraskuussa ja päättyy syyskuussa 2024. Hankkeen alussa kartoitetaan kaupungin pyöräpysäköinnin nykytila ja selvitetään asukkaiden pyöräpysäköintitarpeet. Seuraavaksi suunnitellaan muun muassa pyöräpysäköintipaikkojen määrä ja sijainnit. Lopuksi määritellään jatkotoimenpiteet pyöräpysäköinnin toteuttamisesta kaupungissa.

Avustusta myönnettiin enintään 70 % hankkeen toteutuneista kokonaiskustannuksista, ja sen enimmäismäärä on 56 000 euroa.

Pyöräpysäköinnin edellytysten parantamisella lisätään pyöräilyn houkuttelevuutta, mikä tukee Vaasan kaupungin energia- ja ilmasto-ohjelman mukaista tavoitetta lisätä lihasvoimin liikkumista ja vähentää liikenteen kasvihuonepäästöjä. Kehittämällä pyörien pysäköinnin ja säilyttämisen mahdollisuuksia voidaan saavuttaa pitkäaikaisia tuloksia pyöräilyn edistämisen kannalta.

Lisätietoa