Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Rakennushistoriallinen helmi huutokaupataan Vaasassa – paljon mahdollisuuksia asumiskäyttöön

Julkaistu: 11.5.2021

Vaasan kaupunki huutokauppaa Klemettilästä sijaitsevan kolmikerroksisen tiilirakennuksen ja kaksikerroksisen puurakennuksen ulkorakennuksineen, sekä luovuttaa rakennusten tontit maanvuokrasopimuksilla uudelle omistajalle. Vierekkäisillä tonteilla sijaitsevat kohteet muodostavat rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittävän kokonaisuuden, jollaisia tulee saataville hyvin harvoin.

– Vastaavia kartanomaisia rakennuksia ei Vaasassa juurikaan ole, joten kyseessä on todella harvinaislaatuinen kokonaisuus. Tonttien ympäristö on kaavoitettu viheralueeksi, joten rakennukset sijaitsevat hienossa ympäristössä puistojen keskellä, Vaasan Talotoimen toimitilapäällikkö Pekka Lahti kertoo.

Kohteessa on aiemmin sijainnut vanhusten palvelutalo ja se on asemakaavassa tarkoitettu asumiskäyttöön.

– Tällä hetkellä asunnot ovat pääasiassa pieniä yksiöitä, mutta asuntokokoja on mahdollista muokata. Rakennukset tarjoavat paljon mahdollisuuksia uudelle omistajalle, Lahti toteaa.

Huutokaupattavien rakennusten viralliset osoitteet ovat Tammikaivonrinne 12 ja Sepänkyläntie 14. Rakennukset sijaitsevat vierekkäin ja niillä on yhteiset kaukolämpö- ja sähköjärjestelmät, joiden takia niitä ei myydä erikseen.

Huutokauppa on käynnissä Huutokaupat.com-sivustolla, josta löytyy myös runsaasti lisätietoa kohteista ja asemakaavasta: https://huutokaupat.com/2691567

Huutokauppa päättyy 10.06.2021 klo 16:00.

Lisätietoja kohteista antaa:

Pekka Lahti
Toimitilapäällikkö
pekka.lahti@vaasa.fi
040 715 5520

Petur Eklund
Kaupungingeodeetti
petur.eklund@vaasa.fi
040 164 6930